Problemen batterijduur MacBook Pro opgelost

Door: Lub Snoek | 11 januari 2017 10:08

Nieuws

Apple lost het probleem van een tegenvallende batterijduur bij de nieuwe MacBook Pro-modellen op met een software-update.

De bug kwam naar voren tijdens een test van de website Consumer Reports. Deze consumentenbond test producten om te bepalen of een product de moeite waard is. Tijdens tests in december bleek dat de batterijduur soms veel korter was dan de 10 uur die Apple beloofde. De accuprestaties waren over het algemeen niet consequent. Lees ook: De iPhone bestaat 10 jaar.

Door deze problemen raadde Consumer Reports de MacBook Pro niet aan consumenten aan. Apple onderzocht de desbetreffende laptops en ontdekte een bug in Safari.

Cache

Volgens Apple werd de bug veroorzaakt doordat gebruikers het cache van Safari uitschakelden, waardoor bepaalde icoontjes telkens opnieuw moesten worden geladen. Dit resulteerde in veel batterijgebruik en een inconsequente batterijduur.

Update

Apple heeft deze week een update uitgerold die het probleem moet verhelpen. Consumer Reports zal de MacBook Pro-modellen met de update opnieuw testen, om te controleren of het probleem daadwerkelijk is verholpen.

0 Reactie(s) op: Problemen batterijduur MacBook Pro opgelost

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.