Nieuwe serie iPod Touch met A10 Fusion-chip onthuld

Door: Randolf Bouwma | 29 mei 2019 10:50

Nieuws

Het is alweer een poosje geleden dat Apple aandacht gaf aan de iPod Touch, die in 2015 voor het laatst een upgrade kreeg. Vanaf heden verkoopt Apple nieuwe modellen, die uitgerust zijn met de A10 Fusion-chip en daardoor dus weer een poosje mee kunnen.

De A10-chip (bekend uit de iPhone 7 en iPad uit 2018) is de opvolger van de A8-chip en die extra rekenkracht maakt enkele extra functies mogelijk. Zo kun je binnen FaceTime videobellen in groepsverband en kun je er augmented reality-apps op draaien.

De iPods van Apple zijn al een poosje niet meer 'slechts' mp3-spelers. Er zit een camera op, je kunt er iOS-app op installeren, muziek op streamen via Apple Music en er is straks ondersteuning voor Apple Arcade, een abonnementdienst voor mobiele games.

Met 3,5 mm-aansluiting

Veel overeenkomsten dus met iPhones, met als belangrijk verschil dat er geen sim-kaart in de iPod Touch past. Je kunt er dus niet mee bellen op de traditionele manier. Daar staat tegenover dat de Touch compacter en goedkoper is dan de meeste iPhones.

Tot slot heeft de iPod Touch een 3,5 mm-ingang voor het aansluiten van koptelefoons met audiojack. Recente iPhones hebben die aansluiting niet, waardoor je bent aangewezen op bijvoorbeeld draadloze headsets of verloopstukjes.

Prijzen

De verbeterde iPod Touch is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, waaronder felroze en blauw. De 32 GB-versie kost 229 euro. Voor 128 GB betaal je 339 euro en de variant met 256 GB opslagruimte wordt verkocht voor 449 euro.

0 Reactie(s) op: Nieuwe serie iPod Touch met A10 Fusion-chip onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.