Meer dan 200 auto's hebben nu Apple CarPlay

Apple heeft hun pagina over Apple CarPlay een update gegeven. Daarnaast hebben ze de lijst met auto's met CarPlay uitgebreid. Inmiddels werken meer dan 200 auto's met Apple CarPlay.

Vertrouwd

Met Apple CarPlay heb je de vertrouwde iOS-interface gewoon in je auto. Veel van de functies op iOS kun je dan ook blijven gebruiken. Zo kun je telefoontjes aannemen, gebruik maken van Kaarten en muziek afspelen die op je iPhone staat. Hiervoor gebruik je Muziek of Podcasts. Je kan zelfs Berichten weergeven op je dashboard. Lees ook: Apple in gesprek voor bioscoopfilms in iTunes.

Media has no description

© PXimport

Naast de standaard apps van iOS, kun je ook gebruik maken van apps als Spotify, Pandora en iHeartRadio.

Nieuwe namen

Met de uitbreiding van de lijst heeft vrijwel elke grote automaker een auto die Apple CarPlay ondersteunt. CarPlay is niet meer een functie die je alleen in high-end modellen terugziet. De nieuwe Citroen C3 en Ford Fiesta ondersteunen bijvoorbeeld ook Apple CarPlay. Ook Honda, Opel, Peugeot, Kia en Hyundai hebben inmiddels auto's die CarPlay ondersteunen.

Media has no description

© PXimport

De hele lijst vind je hier.

Pioneer

Media has no description

© PXimport

Het is ook mogelijk om Apple CarPlay aan een bestaande installatie toe te voegen. Ondersteunde systemen zijn onder andere Kenwood en Pioneer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten