De CIA had hacktechnieken voor iOS

Door: Lub Snoek | 08 maart 2017 12:36

Nieuws

Apple heeft laten weten dat de beveiligingslekken waar de CIA toegang tot had inmiddels al zijn gedicht. Dat blijkt uit een schriftelijke reactie op de gelekte documenten van WikiLeaks over hacktechnieken voor iOS van de CIA.

Update

WikiLeaks plaatste deze week een aantal documenten met informatie over de vele hacktechnieken waar de CIA toegang tot heeft. Uit de documenten bleek dat de Amerikaanse inlichtendienst duizenden beveiligingslekken had ontdekt in smartphones, computers en andere slimme apparaten. Doordat de ontwikkelaars zelf niet op de hoogte waren van deze lekken, had de CIA duizenden zogenaamde zero-days in haar bezit. Lees ook: Nieuwe iPhone kan snelladen en krijgt OLED-scherm.

Volgens Apple zijn de beveiligingslekken die de CIA gebruikte voor het hacken van iOS-apparten al gedicht tijdens de laatste versie van het besturingssysteem.

Apple geeft aan dat bijna 80% van alle iOS-gebruikers momenteel de laatste versie van het besturingssysteem gebruikt. Volgens de Amerikaanse techgigant zijn de lekken die de CIA gebruikt in de meest recente versie al gedicht.

Er wordt benadrukt dat Apple zijn best doet om zoveel mogelijk kwetsbaarheden uit besturingssystemen te halen. Het advies van Apple is dan ook om altijd de meest recente versie van iOS te gebruiken.

Beveiligingslekken

Het valt wel op dat de enige cijfers die Apple geeft het aantal gebruikers is die de nieuwste versie van iOS 10 gebruikt. Er wordt niks vrijgegeven over hoe de Amerikaanse inlichtingendienst de iPhone heeft kunnen hacken of hoeveel iPhones er mogelijk zijn gehackt door de CIA. Gelukkig konden we dit zelf simpelweg lezen in de pagina op WikiLeaks over de hacktechnieken in iOS.

De paarse balk bovenin het overzicht geeft meer informatie over de genoemde beveiligingslekken. Zo zie je de naam van de hack, wat voor soort hack het is, waar de hack toegang tot geeft, in welke iOS-versie het werkte, wanneer het is aangepast, in welke iOS-versie het niet meer werkte, wie het heeft ontdekt en een korte beschrijving van de hack.

De hacks variëren van het activeren van de microfoon of camera tot een volledige overname van de smartphone. Een volledig overzicht van de hacktechnieken van de CIA voor iOS vind je hier.

0 Reactie(s) op: De CIA had hacktechnieken voor iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.