iOS 12.1 is nu te downloaden

Door: Rens Blom | 30 oktober 2018 16:42

schermtijd
Nieuws

Apple heeft iOS 12.1 officieel uitgebracht voor ondersteunde iOS-apparaten. De software-update is nu te downloaden en voegt naast bugfixes ook nieuwe functies toe.

Zo introduceert Apple meer dan zeventig nieuwe emoij in iOS, van een zoutvaatje en bagel tot krop sla en cupcake. Ook is het nu mogelijk om met met maximaal 32 mensen te videobellen via FaceTime. Deze functie zou al in iOS 12 verschijnen, maar was volgens Apple nog niet helemaal af en werd daarom uitgesteld.

De software-update brengt ook dual-sim-ondersteuning voor de iPhone XR, XS en XS Max via het digitale eSim en een fysieke nano-simkaart. Een andere vernieuwing voor de iPhone is dat je nu vooraf het scherpte/diepte-effect kan instellen via de Portetcamera. Voorheen kon dat alleen achteraf.

Lees ook: dit is er nieuw aan iOS 12

Speciale iOS 12.1-functies voor de iPad Pro

Op een eigen evenement presenteerde Apple dinsdag de nieuwe iPad Pro. De tablet heeft geen fysieke thuisknop meer, is voorzien van smallere schermranden en Face ID-gezichtsherkenning. iOS 12.1 maakt de software geschikt voor deze nieuwe iPad, onder andere door apps te optimaliseren voor het grotere display. Face ID wordt ook aangepast zodat de sensoren zowel horizontaal als verticaal werken. Dat is nodig omdat Face ID op de iPhone alleen werkt in de verticale modus.

Lees ook: check je batterij(verbruik) in iOS 12

iOS 12.1 downloaden

Je kan iOS 12.1 vanaf dinsdag 30 oktober downloaden. De update verschijnt in het instellingenscherm op je iPhone, iPad of achtste generatie iPod Touch. Alle apparaten die geschikt zijn voor iOS 12, kunnen iOS 12.1 installeren. Vermoedelijk brengt Apple de software-update gefaseerd uit, waardoor het mogelijk is dat je de update niet direct kan installeren. Heb dan nog even geduld en probeer het later nog eens.

0 Reactie(s) op: iOS 12.1 is nu te downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.