Gebruikers kunnen vertraging uitschakelen in nieuwe iOS

Apple zal binnenkort software uitbrengen waarmee gebruikers de staat van hun batterij kunnen zien. Ook wordt het mogelijk om de beperking in prestaties uit te schakelen.

Dat liet Tim Cook weten in een interview met ABC. In het interview liet Tim Cook nogmaals duidelijk weten dat de vertragingsfunctie werd ingebouwd “om de gebruikerservaring te verbeteren, omdat de iPhone anders onverwacht opnieuw op zou kunnen starten”. De CEO van het bedrijf uit Cupertino bood nogmaals zijn excuses aan voor de onduidelijkheid en gaf aan dat het een “rationele beslissing” was om de batterijvervanging goedkoper aan te bieden. Eigenaars van een iPhone 6 of nieuwer kunnen dit hele kalenderjaar de batterij van hun iPhone vervangen voor slechts 30 euro; een prijsverlaging van 50 euro.

Gebruikerservaring

Daarnaast kunnen gebruikers in een toekomstige versie van iOS de mogelijkheid krijgen om de prestatievertragende functie uit te schakelen. Hierdoor behoudt de iPhone zijn rekenkracht, maar gaat dit wel ten koste van de batterijduur. Cook benadrukt dat het verstandiger is om deze functie niet uit te schakelen, omdat het ten koste zou gaan van de gebruikerservaring.

Telefoons gaan langer mee dan vroeger.

© PXimport

Eind vorig jaar kwam Apple in het nieuws toen bleek dat iPhones met een versleten batterij werden vertraagd om de accuduur te verlengen. Hiervoor werd Apple door verschillende partijen in Frankrijk en de Verenigde Staten aangeklaagd, omdat Apple volgens deze partijen zijn producten bewust saboteerde.

Het incident van iPhones met versleten batterijen kwam kort na berichten over opzwellende batterijen in de nieuwe iPhone 8. Er werd zelfs melding gemaakt van gevallen waarbij de smartphone rook begon te produceren. Ondertussen is er een groeiend tekort aan nieuwe batterijen voor de iPhone 6 Plus, waardoor deze in veel gevallen pas in maart kan worden vervangen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000