Fix voor oververhitte i9-MacBook Pro's nu beschikbaar

Door: Randolf Bouwma | 25 juli 2018 10:23

Nieuws

Heb je vorige week meteen een nieuwe MacBook Pro met i9-processor besteld? Mogelijk merk je dan dat de performance niet helemaal optimaal is. Daar is nu een software-update voor uit, die je gelijk kunt installeren.

De nieuwste MacBook Pro's zijn uit te rusten met een i9-processor van Intel. De duurste, maar tevens de snelste optie. Althans, op papier. Want al snel doken er verhalen op van kopers die juist merkten dat hun systeem tráger reageerde dan hun voorgaande i7-model. Inmiddels blijkt dat dit te maken heeft met een hitteprobleem.

Zodra MacBook Pro's met een i9-processor te warm worden, schakelt de kloksnelheid een tandje terug om de cpu niet teveel te overbelasten. Dit gebeurt over het algemeen zodra de notebooks zwaar onder op de proef worden gesteld, bijvoorbeeld tijdens het monteren van 4K-video.

macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update

Apple spreekt van een software-fout, die gelukkig te verhelpen is zonder dat je daarvoor je MacBook Pro moet terugsturen. Het enige wat je hoeft te doen, is de 'Supplemental Update' voor macOS te downloaden. Dit kun je doen in het Over deze Mac-menu, of anders door de update hier handmatig te downloaden.

0 Reactie(s) op: Fix voor oververhitte i9-MacBook Pro's nu beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.