Eindelijk videobellen met WhatsApp op je iPhone

Door: Lub Snoek | 14 november 2016 11:25

Nieuws

Vanaf nu is het mogelijk om op de iPhone te videobellen met WhatsApp. Het icoontje was al eerder zichtbaar, maar nu heeft WhatsApp de functie officieel geactiveerd.

Icoontje

Hoewel het al eerder mogelijk was op Android en de knop in de bèta al zichtbaar was, heeft WhatsApp het eindelijk mogelijk gemaakt om te videobellen op de iPhone. Lees ook: Zo maak je een portret-foto op je iPhone.

Je herkent de functie aan het video-icoontje als je iemand opzoekt in je Contacten in WhatsApp. Bij het openen van een chat staat hetzelfde icoontje naast het telefoon-icoontje rechts bovenin.

Het nieuwe icoon vind je naast het telefoon-icoon.

FaceTime

Door op het video-icoontje te drukken, start je meteen een videogesprek met degene waar je mee wil videobellen. Deze gesprekken werken hetzelfde als de FaceTime-gesprekken die we gewend zijn van de iPhone.

Update

Hoewel je WhatsApp niet per se hoeft te updaten om te kunnen videobellen, is de functie niet overal tegelijk beschikbaar. Je kan daardoor de melding krijgen dat degene die waar je een videogesprek mee wilt starten eerst de nieuwste update van WhatsApp moet installeren. Blijkbaar zat de functie al verstopt in de laatste versie van de berichtenapp en wachtten de ontwikkelaars simpelweg met het activeren ervan.

0 Reactie(s) op: Eindelijk videobellen met WhatsApp op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.