Dit kunnen we verwachten tijdens WWDC 2017

Door: Lub Snoek | 17 mei 2017 12:45

Nieuws

Ieder jaar organiseert Apple een eigen ontwikkelaarsconferentie genaamd WWDC. Dit staat voor Worldwide Developer Conference en is gericht op ontwikkelaars van software zoals apps voor iOS-producten en programma’s voor macOS. Toch zijn er ook vaak genoeg nieuwtjes die voor de consument ook interessant zijn.

Voor de nieuwtjes die voor iedereen interessant zijn, houdt Apple als vaste prik op maandag een presentatie. De Keynote kunnen we maandag 5 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd live volgen vanaf de website van Apple. Hoewel WWDC vooral draait om software, kunnen we ook enkele product-updates verwachten. Lees ook: Geruchten en feiten van de nieuwe iPhone 8.

OS

De meeste aankondigingen zullen te maken hebben met de vele besturingssystemen binnen het Apple-ecosysteem. WWDC 2017 zal dan ook vooral draaien om iOS 11, watchOS 4, tvOS 11 en macOS 10.13. Apple zal aangeven welke veranderingen er komen en hoe ontwikkelaars aan de slag kunnen gaan met deze ontwikkelingen.

Mac

In tegenstelling tot veel andere WWDC-edities, circuleren ook enkele nieuwtjes over nieuwe producten die worden aangekondigd. Apple zal naar alle waarschijnlijkheid zijn MacBook-lijn een update geven tijdens WWDC. Zelfs de MacBook Air krijgt waarschijnlijk een upgrade, aangezien de goedkope MacBook nog verrassend goed verkoopt. De MacBook-modellen van vorig jaar zouden worden uitgerust met Intel-chips van de Kaby Lake-generatie. De huidige MacBook-lijn draait nog op de Skylake-generatie.

Eerder werd een selectief gezelschap al getrakteerd op de kennis dat de Mac Pro-lijn werd ververst. De kans bestaat dat Apple ook deze upgrade zal aankondigen tijdens WWDC. Ook gaan er geruchten over een iPad met een 10,5-inch scherm, in de behuizing van de 9,7-inch iPad die we al kennen. Het gerucht van een iPad met dunnere schermranden wordt versterkt nadat Apple de verkoop en ontwikkeling van de iPad Mini heeft gestaakt.

0 Reactie(s) op: Dit kunnen we verwachten tijdens WWDC 2017

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.