Apple weert AirPod-zoekapp uit de App Store

Door: Lub Snoek | 10 januari 2017 13:56

Nieuws

Apple heeft een app uit de App Store verwijderd die het mogelijk maakte om kwijtgeraakte AirPods terug te vinden. Waarom 'Finder for AirPods' niet in de appwinkel mocht blijven, is vooralsnog niet bekend.

De AirPods zijn de nieuwe draadloze oordopjes van Apple, die met name in het leven zijn geroepen omdat de iPhone 7 geen koptelefoon-ingang heeft. Omdat ze volledig vrij zijn van draad, bestaat bij veel gebruikers de kans dat ze een of beide dopjes een keer kwijtraken. Lees ook: Binnenkort reclame in video's op Facebook.

De Finder for AirPods-app zette Bluetooth in om de locatie van de AirPods min of meer vast te stellen. De applicatie zou niet bijzonder accuraat zijn, maar onder het motto 'iets is beter dan niets' toch handig kunnen zijn.

Vervangen

Apple noemt de app echter 'niet geschikt voor de App Store' en besloot de applicatie dan ook te verwijderen. Wie de app heeft gekocht, kan zijn geld terugvragen. Het officieel laten vervangen van een AirPod kost in de VS 69 dollar. Een setje kost hier 179 euro.

Bron: Cult of Mac

0 Reactie(s) op: Apple weert AirPod-zoekapp uit de App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.