Apple stopt niet met desktop-Macs

Door: Lub Snoek | 20 december 2016 09:11

Nieuws

De afgelopen jaren hebben we voornamelijk updates gezien rondom de MacBook, iPad en iPhone. Dit wil niet zeggen dat Apple stopt met de desktop Mac. De Amerikaanse techgigant zegt dat er "enkele geweldige desktops op de planning staan".

Memo

De website TechCrunch heeft een interne memo gelezen van Tim Cook. Daarin zegt de CEO van Apple dat er "geruchten rondgaan dat Apple minder energie steekt in de desktops". Cook deelde het team mee dat hij "alle twijfel weg wil nemen en er enkele bijzondere desktops op de planning staan". Lees ook: Haal mooiere foto's uit je raw-beeldmateriaal.

Vraag

De mededeling komt voort uit een vraag die Apple aan zijn medewerkers stelde. In een recente rondvraag moest iedere werknemer vertellen wat hij of zij "de meest onderscheidende factor" vond van Apple. Blijkbaar kwam er aan het licht dat de werknemers voornamelijk inzetten op mobiele apparaten, terwijl ze van mening waren dat Apple minder tot geen energie wil steken in desktop Macs.

Oud?

Blijkbaar vindt Apple zijn professionele gebruikers nog steeds een belangrijke doelgroep. Toch zou je het Apple niet kwalijk kunnen nemen als ze zich volledig zouden richten op de iPhone.

Apple verkoopt al jaren voornamelijk iPhones.

Uit statistieken van The Verge blijkt dat Apple veel meer iPhones verkoopt dan iPad en Macs bij elkaar.

Pro

De meest recente Mac komt uit 2014. Nu het jaar ten einde komt, kunnen we stellen dat Apple hun Mac-lijn al 2 jaar geen upgrade heeft gegeven. Macs zijn nog steeds geliefde apparaten voor professionele foto- en videobewerkers. Apple wilde deze gebruikersgroep tegemoet komen door een Pro-versie uit te brengen van de iPad. Ok, op de iPad Pro kunnen we probleemloos 4K-video editten, maar in de praktijk vervangt een iPad geen iMac.

Het is al meerdere gebruikers opgevallen dat Apple sinds het succes van de iPhone zich minder richt op professionele gebruikers. In bovenstaande video zien we de mening van iemand die al jarenlang de producten van Apple professioneel gebruikt.

SSD

Apple begint flink achter te lopen op de concurrentie als het aankomt op professionele desktop-apparaten. De standaard iMac in de Apple Store is in 2016 nog steeds uitgerust met een 5400-rpm harde schijf.

De iMac heeft standaard nog steeds geen SSD. En het is 2016.

Hoewel de 21,5-inch iMacs sinds enkele jaren ook voorzien zijn van 4K, is het desktop-apparaat niet professioneel te noemen. Met een 5400-rpm harde schijf kun je simpelweg niet vloeiend werken met de veeleisende beeldbewerkingsprogramma's die we vandaag de dag gebruiken. Het feit dat SSD voor de professionele lijn van Apple nog steeds niet de standaard is, is een duidelijk teken dat de huidige line-up achterhaald is.

0 Reactie(s) op: Apple stopt niet met desktop-Macs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.