Apple stopt met AirPort-routers

Apple stop met de ontwikkeling van de draadloze AirPort-routers. Het team achter de routers is opgeheven en de leden zijn verdeeld onder andere divisies.

Consumenten

Apple wil zich volgens informatie van Bloomberg meer richten op de consumentenmarkt. Leden van het team achter de routers maakt nu onder andere deel uit van de afdeling achter de Apple TV. Lees ook: iPhone 7 (Plus) review.

Hoewel Apple haar routers regelmatig vernieuwde, is de huidige versie sinds 2013 onveranderd. Op het moment verkoopt Apple drie routers; de AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time Capsule. Laatstgenoemde kan tevens worden gebruikt als back-up schijf voor apparaten met macOS.

Watch

De categorie waarin de routers vallen zijn goed voor zo'n 5 procent van de jaarlijkse omzet. Naast de routers vallen de Apple Watch en Apple TV ook in deze categorie.

Media has no description

© PXimport

LG

AirPort-routers zijn niet de eerste producten waar Apple de ontwikkeling van stopt. Eerder dit jaar gaf Apple al aan te stoppen met het ontwikkelen van eigen monitoren. In oktober kondigde Tim Cook een samenwerking met LG aan, die monitoren met een hoge resolutie gaan verkopen voor Mac-gebruikers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten