Apple neemt oud-medewerker YouTube aan

Door: Lub Snoek | 31 maart 2017 10:00

Apple TV 3
Nieuws

Volgens ingewijden heeft Apple Shiva Rajaraman in dienst genomen om meer te doen met de videoplannen die het bedrijf heeft. Rajaraman was eerder werkzaam bij YouTube en later Spotify.

Licenties

Rajamaran was bij zijn voormalige werknemers vooral bezig het sluiten van licentiedeals met film- en muziekmaatschappijen. Vorig jaar kwam er al een bericht naar buiten dat Apple bioscoopfilms tegen een verhoogd tarief wil verhuren in iTunes. Het aannemen van iemand als Rajamaran is dan ook een logische volgende stap. De nieuwe aanwinst van Apple zal zich niet alleen met video bezighouden, maar ook met Apple Music, Apple News en iBooks. Lees ook: Nieuwe iOS niet beschikbaar voor iPhone 5, 5C en iPad 4.

Het is niet de eerste keer dat Apple een expert op het gebied van video aanneemt. Eerder nam Apple al Timothy D. Werdahl aan, het voormalig hoofd van de afdeling Fire TV bij Amazon. Hiermee wil Apple de strijd aangaan met zowel reguliere kabeltelevisie als streamingdiensten als Netflix. Vorig jaar gingen al geruchten over een eigen televisiedienst van Apple. Gebruikers zouden via Apple TV de keuze hebben uit verschillende kanalen en streamingdiensten. Netflix ontbreekt in de lijst van kanalen, wat het idee van een eigen videodienst nog meer gestalte geeft.

Twijfel

Volgens The Information is bij Apple intern nog enkele twijfel over de concrete plannen rondom video. De Amerikaanse techgigant zou overwegen om de geplande videocontent te bundelen in het bestaande aanbod van muziek, boeken en nieuws. Apple biedt via Apple Music al exclusieve video's aan, naast het aanbod van reguliere muziekvideo's

0 Reactie(s) op: Apple neemt oud-medewerker YouTube aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.