Apple in gesprek voor bioscoopfilms in iTunes

Door: Lub Snoek | 08 december 2016 16:04

Nieuws

Apple is in gesprek met de grote filmmaatschappijen om films vervroegd te kunnen verhuren in iTunes. Gebruikers zouden bioscoopfilms tegen een verhoogd tarief thuis kunnen kijken.

Nieuwe gebieden

Onder andere 21st Century Fox, Warner Bros. en Universal Pictures zijn op zoek naar nieuwe diensten om hun nieuwe films te verkopen of verhuren. Apple zou in gesprek zijn met Hollywood om bioscoopfilms tegen een verhoogd tarief voor de woonkamer beschikbaar te stellen. Dit liet een betrokkene weten aan Bloomberg. Lees ook: Zo download je een Netflix-video op je iPhone.

Het is niet bijzonder dat de grote filmmaatschappijen op zoek zijn naar nieuwe gebieden om hun nieuwste films rendabel te maken. Het aantal bioscoopbezoeken is de laatste jaren gestagneerd en vrijwel niemand koopt nog films.

Spotify

Hoewel we dankzij diensten als Netflix meer films dan ooit kunnen kijken, keren streamingdiensten niet genoeg uit aan de filmmaatschappijen. Hierdoor kan Hollywood streamingdiensten niet als primaire inkomstenbron zien.

Een soortgelijke situatie speelt zich momenteel af in de muziekindustrie dankzij diensten als Spotify. Apple Music ging al eerder de strijd aan met Spotify door Apple Music te lanceren. Gebruikers van Apple Music hebben toegang tot exclusieve content en zo te zien wil Apple deze richting ook inslaan met iTunes.

Netflix

Apple wil al langer een sterkere positie innemen op het gebied van video en films. Deze maand zal Apple de app 'TV' beschikbaar stellen op iOS-apparaten en Apple TV. Met deze app kunnen gebruikers op een eenvoudige manier video's streamen van verschillende streamingdiensten.

Opvallend genoeg staat Netflix niet tussen het rijtje van beschikbare streamingdiensten. Zou Apple nu ook de strijd aangaan met Netflix?

0 Reactie(s) op: Apple in gesprek voor bioscoopfilms in iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.