Apple gaat gebruik maken van augmented reality

Apple wil in de toekomst augmented reality gaan toepassen in de Camera. Hierdoor zou de iPhone objecten en gezichten die in beeld zijn kunnen herkennen.

Snap

Augmented reality is de laatste tijd steeds populairder aan het worden, met name dankzij de Snapchat. Met Snapchat kun je gezichten filmen, waarna de app animaties of maskers op een gezicht projecteerd.Augmented reality (AR) is de verzamelnaam voor de technologie waarbij beelden in de echte wereld worden voorzien van digitale informatie. Lees ook: Apple verkoopt duur fotoboek.

Glass

Naast het gebruiken van augmented reality, zou Apple ook werken aan een eigen bril als de Google Glass. Deze AR-bril toonde informatie van een gekoppelde smartphone op een klein schermpje voor je oog.We hoeven de bril van Apple niet binnenkort te verwachten. De bril zou op z'n vroegst in 2018 gepresenteerd worden.

De Google Glass is helaas geflopt.

© PXimport

Overnames

De afgelopen jaren nam Apple al meerde startups over die aan augmented reality werkten. De meest recente overname is Osterhout Design Group, waarvan de voormalig bestuurder nu voor Apple werkt. Deze startup werkte al eerder aan een slimme bril.

Alle AR-startups zijn toegevoegd aan het camerateam van de Amerikaanse techgigant.

Foto: The Viewspaper

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten