Apple gaat de mist in op Twitter maar is niet de enige

© PXimport

Apple gaat de mist in op Twitter maar is niet de enige

Geplaatst: 13 januari 2019 - 16:55

Aangepast: 14 december 2022 - 11:26

Justin Doornekamp

In de afgelopen maanden kwam het geregeld voor dat fabrikanten van Android-telefoons een Twitter-bericht de wereld instuurden met een iPhone. En dat is natuurlijk niet echt een goed visitekaartje voor je eigen product. Nu maakte Apple een soortgelijke fout.

Het officiële Twitter-account van Apple Music reageerde op een Twitter-bericht van zangeres Ariana Grande met betrekking tot haar Christmas & Chill-album. In plaats van de reactie te versturen met een iPhone, werd het bericht verstuurd via een Android-toestel. Een pijnlijke fout, al had Apple de plank helemaal misgeslagen als Apple Music niet beschikbaar was geweest op Android-toestellen.

Andere gevallen

Het kan nog erger. Android-fabrikanten maken deze fouten geregeld. Recent onthulde Samsung de details van de Galaxy Note 9 op Twitter via een iPhone. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant schaamde zich vermoedelijk enorm, want niet alleen werd het Twitter-bericht verwijderd, maar ook het officiële Twitter-account van Samsung.

Wonder Woman-actrice Gal Gadot kreeg van Huawei de taak om de Mate 10 Pro van het bedrijf op Twitter te promoten, maar deed dit per ongeluk met haar iPhone. Gadot ontkende dit overigens en stelde dat iemand van haar PR-team namens haar het Twitter-bericht de wereld in had gestuurd. Toch werd de tweet maar verwijderd.

De Amerikaanse president Donald Trump doet wel vaker opmerkelijke uitspraken en het mag dan ook geen verrassing zijn dat ook hij in een soortgelijke situatie terecht kwam. In 2016 riep Trump via Twitter op tot een boycot van Apple, nadat het bedrijf weigerde om de FBI te helpen om de iPhone van een terrorist te kraken. En je raadt het al: deze tweet verstuurde Trump met zijn iPhone.

Wonder Woman-actrice Gal Gadot gebruikte ook haar verkeerde telefoon.

© PXimport

Flinke schadevergoeding

Gadot en Trump gingen even door het stof, maar niet zo erg als de Russische tv-presentatrice en actrice Ksenia Sobchak, het boegbeeld van Samsung in Rusland. Zij maakte als Samsung-ambassadeur de fout om op televisie haar iPhone X te gebruiken in plaats van een toestel van de Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant.

Volgens mediaberichten kwam die fout haar duur te staan en zou Samsung een rechtszaak tegen Sobchak zijn aangespannen om een schadevergoeding te eisen van 1,6 miljoen dollar. Tegenover de BBC ontkende Samsung dat het een rechtszaak aanspande, maar wilde het bedrijf niet bevestigen noch ontkennen dat er geld is teruggevraagd aan Sobchak.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000