App Store levert ontwikkelaars 70 miljard op

Door: Lub Snoek | 01 juni 2017 16:23

Nieuws

In de afgelopen 9 jaar hebben ontwikkelaars meer dan 70 miljard dollar (62 miljard euro) verdiend aan de App Store.

App Store

Dat maakte Apple donderdag bekend in een persbericht op zijn website. De in 2008 gelanceerde App Store is sinds jaar en dag de belangrijkste digitale winkel voor iPhones, iPads en Mac-systemen. Inmiddels hebben ontwikkelaars dus meer dan 70 miljard dollar verdient aan de App Store. Het aantal downloads neemt nog steeds toe.

Een belangrijke categorie voor de App Store is 'Games' en 'Amusement'. De snelst groeiende categorie is echter 'Foto en video'. Ook de categorieën 'Lifestyle' en 'Gezondheid en fitness' doen het goed volgens Apple.

Commissie

Apple hanteert een commissie van 30% in de App Store. Zo kunnen we gelijk al berekenen dat er in totaal zo'n 100 miljard is uitgegeven in de App Store. Deze commissie past Apple ook toe op in-app aankopen, waardoor een Spotify-account via de App Store duurder is dan een account dat je afsluit via de website van de dienst zelf. Andere populaire abonnementsdiensten zijn Netflix en het kooknetwerk Tastemade.

WWDC

Op maandag 5 juni start ontwikkelaarsconferentie WWDC 2017. Waarschijnlijk zal Apple ook op deze dag stilstaan bij de mijlpaal van de App Store. Lees ook: Wat kunnen we verwachten op WWDC 2017?

0 Reactie(s) op: App Store levert ontwikkelaars 70 miljard op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.