ZumoCast 1.3.2

Door: onno-karman | 25 december 2010 11:18

Review

Zo nu en dan verschijnt er nieuwe software waar we alleen maar heel enthousiast van kunnen worden. ZumoCast is zo’n programma. Hiermee kunt u de ­mediabestanden die op uw thuiscomputer staan, delen via internet en bekijken of beluisteren waar u maar bent.

U installeert het programma op uw computer, wat met een paar keer klikken voor elkaar is. Daarna geeft u aan welke mappen u wilt delen. Hoewel dit alle mappen kunnen zijn (en u dus alle bestanden kunt delen), is ZumoCast vooral bedoeld voor het streamen van mediabestanden. Selecteer dus uw mappen met muziekbestanden en video’s. Vervolgens dient u een account aan te maken, wat gratis is. ZumoCast kunt u hierna gewoon sluiten, het blijft in het systeemvak actief, wachtend op een streamaanvraag.

Het fraaie is dat u met ZumoCast uw eigen computer in de ‘cloud’ plaatst. Het wordt in feite een streaming mediaserver. De mediabestanden worden (indien nodig) in omgezet naar het gewenste formaat. Dit kost wel redelijk wat geheugen en processorkracht. Er wordt niets op de servers van ZumoCast opgeslagen: alles komt rechtstreeks van uw computer en wordt via een versleutelde verbinding verstuurd.

Met ZumoCast kunt u uw mediabestanden laten streamen over internet.

iPhone en iPad

Als u een iPhone of iPad hebt, kunt u tevens de gratis ZumoCast-app downloaden en installeren. Wanneer u de app voor de eerste keer start, dient u even in te loggen en voilá: u kunt al uw muziek- en videobestanden afspelen. Dit werkt uitstekend. De kwaliteit van de video’s wordt aangepast aan de snelheid van uw internetverbinding. Hebt u een wifi-verbinding, dan is de kwaliteit zeer goed en zal de video zonder haperen afspelen. Maar ook als u via 3G verbinding maakt, is het nog prima te bekijken.

Wanneer u met uw iPhone of iPad verbinding maakt met hetzelfde wifi-netwerk als de computer met ZumoCast, dan kunt u er ook voor kiezen om muziek en video’s te downloaden. Ze worden dan op uw iPhone opgeslagen in de beste kwaliteit.

Met de ZumoCast-app kunt u via wifi (en zelfs 3G) video’s streamen naar uw iPhone.

ZumoCast in de browser

Hebt u iPhone noch iPad, niet getreurd: de dienst werkt ook gewoon via een browser. Ga naar ZumoCast en log in. Bent u bijvoorbeeld op uw werk en wilt u uw collega’s filmpjes of foto’s laten zien die op uw thuiscomputer staan, dan kan dat dus. Blader door uw gedeelde mappen en bekijk of beluister de gewenste mediabestanden, gewoon in de browser. De gebruikersinterface ziet er daarbij ook nog erg fraai uit. En wilt u een bestand downloaden, dan is ook dat geen probleem!

En ook in de browser kunt u uw video’s bekijken.

Conclusie

ZumoCast is vernuftige software, die uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid: het werkt probleemloos. Met ZumoCast hebt u via internet altijd en overal toegang tot de mediabestanden op uw eigen computer en kunt u ze streaming bekijken of beluisteren. De enige vereiste is logischerwijs dat uw computer thuis wel aan dient te staan.

ZumoCast 1.3.2

Freeware

Taal Engels

Download Windows 23,3 MB; Mac 24,7 MB; Linux 24,8 MB

OS Windows; Mac OS X; Linux

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 9/10

Pluspunten

Zeer gebruiksvriendelijk

Maakt een streaming media-server van uw computer

Luister en kijk overal naar uw mediabestanden

Minpunten

Gebruikt redelijk veel

geheugen en processorkracht

Niet Nederlandstalig

0 Reactie(s) op: ZumoCast 1.3.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.