Kompas nodig? Zo doe je dat in Apple Maps en Google Maps

Door: andre-kies | 06 juni 2014 14:00

How To

Zoeken met Google of Apple Maps is ontzettend handig, maar met de verborgen functie van het kompas wordt de juiste locatie vinden alleen maar simpeler. Je stelt je kompas in en ziet direct of je ook de goede kant oploopt. Een verkeerde afslag nemen zal niet snel meer gebeuren.

Als Android-gebruiker heb je alleen toegang tot Google Maps, iOS-gebruikers kunnen zowel van Google Maps als Apple Maps gebruikmaken. Voor Windows Phone zijn deze apps niet beschikbaar, maar daar kun je terecht bij Here Maps voor een soortgelijke kompas-functie.

Apple Maps

Als je Apple Maps opstart zie je links onderin van het scherm een pijl staan. Als je hier eenmaal op klikt zie je de locatie waar jij je bevindt. Druk je hier nogmaals op, dan verschijnt er rechts bovenin het scherm een kompas. Ook verschijnt er een blauw blikveld aan de kant waar je iPhone op gericht is. Als je de iPhone recht voor je houdt, zie je welke kant je oploopt en is een verkeerde afslag nemen haast onmogelijk.

Het blauwe gezichtsveld geeft precies aan welke kant je oploopt.

Google Maps

Voor zowel Android-smartphones als iPhones werkt de kompasfunctie in Google Maps hetzelfde. Als je deze app opent, moet je gps op je smartphone aanstaan om Google jouw locatie te laten bepalen. Als dit is gelukt, druk je rechts onderin je scherm op de pijltjestoets. Deze verandert in een minikompas en het scherm zal op de kaart inzoomen. Je ziet bij het blauwe bolletje een pijltje verschijnen in de richting die je oploopt. Als je draait, dan draait ook het beeld mee. Je weet precies welke kant je op loopt.

Google Maps zoomt in en draait het beeld met je mee.

0 Reactie(s) op: Kompas nodig? Zo doe je dat in Apple Maps en Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.