Worldwide Telescope

Door: frank-de-graaf | 09 juni 2010 10:43

Review

Microsoft en Google leggen elkaar het vuur aan de schenen, zeker op het gebied van kaarten en luchtfoto’s. Net als met Google Earth kunt u met WorldWide Telescope van Microsoft ook naar de ruimte kijken.

Het programma is te bedienen via een browser, zodat ook Mac- en Linux-gebruikers mee kunnen doen, en daarbij profiteert u van de koppeling met de Microsoft-zoekdienst Bing. Windows-gebruikers kunnen het programma overigens ook downloaden. Na het opstarten gaat er een wereld voor u open. Er zijn veel prachtige foto’s beschikbaar, waaronder platen die door de Hubble-ruimtetelescoop zijn gemaakt. De beelden zijn zo fraai en de bediening is zo eenvoudig, dat u niet eens echt in het heelal hoeft te zijn geïnteresseerd om er even van te genieten. Voor beginners zijn er rondleidingen en er is veel uitleg beschikbaar. Wie twijfelt aan het nut van deze telescoop, kan eerst beginnen met de webversie.

De WorldWide Telescope van Microsoft toont adembenemende beelden van de ruimte.

Worldwide Telescope

Freeware

Taal Engels

Download 39,2 MB (Windows)

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X en Linux via webclient

Systeemeisen 2 GHz Intel Core 2 Duo-processor (equivalent of sneller), 1 GB RAM, 3D-kaart met 128 MB RAM, 1 GB harde-schijfruimte, DirextX9 en .NET Framework 2.0

Maker Microsoft

0 Reactie(s) op: Worldwide Telescope

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.