Windows 7 nu meest gebruikte OS ter wereld

Door: loek-essers | 13 oktober 2011 15:23

Nieuws

Windows 7 is Windows XP voorbij en is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. In Nederland werd XP al in maart dit jaar ingehaald.

Windows 7 is in oktober voor het eerst Windows XP voorbijgestreefd als meest gebruikt OS ter wereld. Meer dan 40 procent van alle computers maakt gebruik van de nieuwste versie van Windows, zo blijkt uit cijfers van netmeter Statcounter. Nog bijna 39 procent van de pc's is uitgerust met XP en iets meer dan 11 procent van alle computers ter wereld draait op Windows Vista. In totaal maakt 90 procent van de internetters ter wereld gebruik van een Microsoft besturingssysteem.

Gebruik Vista stijgt licht

Tegen de trend in steeg het gebruik van Vista in oktober licht van 11,12 procent naar 11,21 procent. Daarmee is het verguisde besturingssysteem nog een stuk populairder dan Mac OS X dat gebruikt wordt door iets meer dan 7 procent van de online wereldbevolking. Het besturingssysteem van Apple laat een licht stijgende lijn zien en groeide een half procent sinds eind september. Linux blijft stabiel schommelen rond 0,8 procent marktaandeel.

Linux onzichtbaar in Nederland

In Nederland ziet de verdeling er heel anders uit. Windows 7 wordt door iets meer 42 procent van de bevolking gebruikt, Windows XP door ongeveer 26 procent. Windows Vista is hier veel populairder dan in de rest van de wereld en heeft nog een marktaandeel van iets meer dan 18 procent.

Mac OS X zit in Nederland op bijna 9 procent gevolgd door iOS met meer dan 2 procent marktaandeel. Linux wordt door Satcounter in de categorie ´overige´ gezet en niet apart gespecificeerd.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Windows 7 nu meest gebruikte OS ter wereld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.