Wii U op 30 november naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 13 september 2012 16:16

MacWorld

Nintendo zal de Wii U op 30 november in Nederland lanceren. De nieuwe spelconsole komt in twee edities beschikbaar. Over een prijskaartje meent Nintendo niets te kunnen zeggen, aangezien deze door winkeliers wordt bepaald.

Satoru Shibata, baas van Nintendo Europa, maakte de releasedatum bekend in een nieuwe Nintendo Direct videopresentatie. De console komt in zowel wit als zwart beschikbaar, waarbij de witte console het goedkoopste zal zijn.

Het instapmodel, dat als het Basic Pack in de winkels zal liggen, beschikt over 8 gigabyte geheugen. De zwarte Wii U wordt in de markt gezet als het Premium Pack, en zal over een opslagcapaciteit van 32 GB beschikken.

Nintendo Premium Network

Naast standaard accessoires als een hdmi-kabel en oplaadkabels, krijgen kopers van het Premium Pack tevens een abonnement op Nintendo Network Premium. Hiermee krijgt men tot eind 2014 onder meer korting op games die online worden aangeschaft.

De Wii U heeft 2 GB aan intern geheugen en games worden geleverd op 25 GB schijfjes. Hoewel over een Europese prijs dus niets bekend wordt gemaakt, heeft Nintendo voor Japan wel adviesprijzen gegeven.

Omgerekend kost het Basic Pack in Japan zo'n 260 euro en moet er voor het Premium Pack 325 euro worden neergeteld. Een losse GamePad kost 135 euro. Over Nederlandse prijzen zal vermoedelijk snel meer duidelijk worden als winkels de spelconsole in hun catalogus opnemen.

0 Reactie(s) op: Wii U op 30 november naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.