VisualRoute Lite Edition 14.0i

Door: Robbin Ooijevaar | 23 juni 2011 16:17

MacWorld

Als u een website opent, wordt er informatie verstuurd van een server op internet naar uw computer. Hierbij wordt een bepaalde route afgelegd langs allerlei tussenpunten. Hier merkt u niets van, maar het is wel fascinerend om te weten! VisualRoute Lite Edition brengt de route in beeld.

Door met de muis over de tussenpunten te bewegen, ziet u hoeveel tijd er nodig was om het tussenpunt te bereiken. Zo ziet u dus of er 'vertraging op de lijn' is. Start VisualRoute Lite Edition en geef bij Test to een webadres op, bijvoorbeeld www.google.com. Klik op Trace om de test te starten. In ons voorbeeld zien we dat er negen stappen (hops) nodig zijn om www.google.com te bereiken. Dat lijkt veel, maar als het netwerk en alle tussenliggende punten snel reageren, merkt u hier niets van. Heel anders wordt het als we bijvoorbeeld een website in Zuid-Afrika oproepen, zoals http://vw.co.za. Hierbij treedt dusdanig veel vertraging op dat VisualRoute Lite Edition bepaalde tussenstations rood markeert. De betaalde versie van VisualRoute toont de tussenstations visueel op een landkaart. Als u hierin bent geïnteresseerd, kunt u dergelijke informatie ook handmatig opvragen via de site InfoSniper. Als u hier het betreffende websiteadres opgeeft, toont InfoSniper de locatie van de server die de website verzorgt.

VisualRoute Lite Edition toont de route die u in cyberspace volgt als u een website bezoekt.

VisualRoute Lite Edition 14.0i

Freeware

Taal Engels

Download 4,4 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X

Systeemeisen 128 MB RAM, 40 MB harde schijf ruimte, 1 GHz-processor

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reacties op: VisualRoute Lite Edition 14.0i

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord