5 tips voor de beste #Selfie #Healthy

Door: stacey-oosterhof | 09 juli 2014 10:15

How To

Een foto van jezelf maken terwijl je aan het sporten bent, het is de nieuwste rage op sociale media. Tegenwoordig delen sporters massaal hun prestaties door middel van een zelfportret met de hastags #Selfie #Healthy. Maar waar moet een goede #Selfie en #Healthy nu eigenlijk aan voldoen?

A #Selfie #Healthy a day keeps the doctor away

Waar het tot een paar maanden geleden alleen nog de selfies waren die voornamelijk door jonge meisjes werden gemaakt, zijn het sinds kort de sporters die domineren op het gebied van selfies. Wat een #healthy #selfie nu eigenlijk is? Het gaat hier om zelfportretten die met een telefoon worden gemaakt tijdens het sporten en waar ook duidelijk uit blijkt dat de persoon aan het sporten is of net heeft gesport. Buikspieren, zweetdruppels en spierballen, het liefst wordt alles tegelijk op de foto gezet om maar aan je omgeving te laten zien hoe fit, gezond en sportief je bent.

Eerlijk is eerlijk, als verwoed hardloopster doe ik ook mee aan deze rage, maar waarom deel ook ik die vaak vrij oncharmante foto's van mezelf terwijl ik me tijdens een training in het zweet aan het werken ben? Het is voor mij een combinatie van twee hobby's, fotografie en sporten en proberen de best mogelijke selfie te maken tijdens het hardlopen.

Het delen van de selfies kan voor je omgeving zorgen voor de nodige inspiratie en motivatie om ook te gaan sporten, hetgeen natuurlijk een positief bijeffect is, maar er zijn zeker ook nadelen aan deze rage. Tijdens de marathon van Singapore veroorzaakte een selfie makende hardloper namelijk een enorme valpartij met botbreuken en kneuzingen ten gevolgen. Dit incident staat niet op zich, een selfie maken tijdens het hardlopen is niet zonder risico, want een onoplettend moment en je ligt.

Dat niet iedereen zo blij is met deze rage blijk wel uit het feit dat steeds meer organisatoren van grote hardloopevenementen hun deelnemers afraden selfies te maken tijdens de wedstrijd en de organisator van de marathon van Singapore heeft zelfs aangegeven een verbod in te stellen voor het maken van selfies tijdens de marathon dit jaar.

Maar sporten en een selfie maken hoe kun je dat nu het beste doen? Met deze 5 tips creëer je beste #selfie #healthy.

1. Zweet

Op een goede selfie moet te zien zijn dat je hard hebt gewerkt en daarbij hoef je niet langer je zweetdruppels weg te deppen met je handdoek. Je mag namelijk best laten zien dat je er alles uit hebt gehaald en daardoor jezelf flink in het zweet hebt gewerkt.

2. Goede achtergrond

Of je nu een selfie maakt in de sportschool of tijdens het hardlopen, je activiteit moet wel duidelijk worden uit je foto en dat kun je doen door goed gebruik te maken van de achtergrond. Maak je een selfie in de sportschool let er dan op dat er bijvoorbeeld gewichten of sportapparaten op de foto te zien zijn.

Voor de hardlopers is dit iets lastiger maar zij kunnen wel laten zien waar zij aan het lopen zijn, ben je een Urban runner, laat dan zien dat je midden in de stad loopt en ben je meer een loper in de natuur laat dan het prachtige bos op de achtergrond zien.

3. Maak gebruik van speciale Apps

Diverse sportapps bieden tegenwoordig de mogelijkheid om tijdens het sporten een foto te maken. Ben je klaar met je work-out dan voegen ze je prestaties toe aan je foto. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal verbrande calorieën toevoegen en de afstand die je hebt gelopen. De apps die de grootste gebruiksvriendelijkheid hebben op dit gebied zijn de Nike+ Apps (Android / Iphone).

Naast de Nike Apps kun je ook gebruikmaken van een app die een zelfontspanner heeft. Door gebruik te maken van een zelfontspanner is het natuurlijk geen echte selfie meer maar kun je wellicht wel beter uitkomen op foto's.

4. Gebruik de spiegel

Of je nu in de sportschool bent of buiten aan het hardlopen bent, overal zijn spiegels, of (winkel)ruiten die als spiegel kunnen dienen. Door gebruik te maken van de spiegel kun je er voor kiezen niet alleen je gezicht op de foto te zetten, maar je hele outfit!

5. Sta stil

Hoewel sommige hardlopers tijdens het rennen foto's van zichzelf kunnen maken is dat helaas niet voor iedereen weggelegd. Zorg er dus voor dat je, op een veilige plek, stilstaat om te foto te maken. Ga dus niet midden op de weg staan of op één been op een crosstrainer en zorg dat je niemand in de weg staat. Op die manier kun je makkelijk en snel een foto maken zonder dat je het risico hebt dat je telefoon valt, of wellicht nog erger, dat je zelf valt!

Inspiratie nodig voor #selfie #healthy? Neem dan eens een kijkje bij deze Instagram gebruikers: youmakemewin, trainandmotivate, esmeenoelle.

0 Reactie(s) op: 5 tips voor de beste #Selfie #Healthy

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.