T-Mobile brengt 4G zonder extra kosten naar klanten

Door: Elmar Rekers | 03 april 2013 13:05

Nieuws

T-Mobile maakt het snellere 4G-internet beschikbaar voor al haar Nederlandse klanten, zonder dat hiervoor een duurder abonnement afgesloten hoeft te worden. Dat maakt de telecomprovider woensdag bekend.

T-Mobile stelt het 4G-netwerk beschikbaar voor alle klanten die momenteel 3G-internet afnemen, zowel prepaid als in abonnementsvorm. Hiervoor dient met uiteraard wel over een smartphone of tablet te beschikken die op 4G is voorbereid.

“Door alle klanten met een 4G-toestel straks toegang te geven tot het nieuwe netwerk, profiteren zij van beter bereik en meer snelheid”, vertelt Marco Kind, directeur consumer van T-Mobile Nederland. “Browsen, video’s bekijken en streaming muziek luisteren […], het zal allemaal soepeler en sneller gaan voor onze klanten.”

Gelimiteerde snelheid

T-Mobile is tot op heden de enige provider die heeft aangegeven 4G straks zonder meerprijs aan te bieden. Het gaat hier echter wel om een gelimiteerde snelheid, want wil men de volledige mogelijkheden van 4G ervaren, dan zal er alsnog een speciaal abonnement moeten worden afgesloten. Hoe groot het snelheidsverschil precies is, blijft nog even onduidelijk.

Met de uitrol van het nieuwe mobiele internet belooft T-Mobile ook de 3G-dekking stabieler te maken. Vanaf komend najaar zal 4G gefaseerd beschikbaar komen op het T-Mobile-netwerk, waarbij als eerste Amsterdam aan de beurt is. In tegenstelling tot KPN gebruikt de provider hiervoor de 1800MHz-frequentie, waardoor toestellen als de iPhone 5, de nieuwe generatie iPad en de BlackBerry Z10 hier gebruik van kunnen maken.

0 Reactie(s) op: T-Mobile brengt 4G zonder extra kosten naar klanten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.