Streamen met ZumoCast

Door: Martin Gijzemijter | 21 februari 2011 14:16

How To

Er zijn verschillende manieren om uw mediabestanden te bekijken of beluisteren. U kunt ze op uw pc zetten, meedragen op uw iPhone of iPad of ervan genieten op de pc op uw werk. Maar het is natuurlijk niet prettig om op al die locaties en apparaten een aparte (grote) mediabibliotheek op te bouwen. Daarom is er ZumoCast, waarmee u uw media kunt streamen naar andere apparaten.

1. Downloaden en account aanmaken

ZumoCast is weliswaar een dienst, maar het werkt via een applicatie op uw pc, die u eerst dient te downloaden. Direct nadeel hiervan is uiteraard dat uw pc altijd aan zal moeten staan om te streamen. Surf naar ZumoCast en klik op Download ZumoCast (goed om te weten: er is een versie voor pc en voor Mac). Eenmaal gedownload start u het programma en klikt u op I'm new to ZumoCast (Sign Up FREE). Vul de gevraagde gegevens in en klik op Next. In het venster dat verschijnt geeft u aan welke mappen u wilt delen. Klik op Add folder om mappen toe te voegen of om Next om verder te gaan. U krijgt nu nog een paar vensters te zien met tips over het programma, deze kunt u telkens doorklikken met Next, om vervolgens af te sluiten met Finish. ZumoCast is nu automatisch gestart en geminimaliseerd in uw systeemvak. De basis is nu gereed, nu moet een ander apparaat deze content nog kunnen ontvangen. Als voorbeeld nemen we een iPad (de stappen voor een iPhone zijn identiek).

Tijdens de installatie geeft u aan welke mappen u wilt delen met andere ZumoCast-apparaten.

2. App op iPad installeren

Om de content van uw ZumoCast-pc te kunnen ontvangen op de iPad, dient u eerst een app te installeren. Deze is net als de pc-software gratis. Open de App Store op de iPad en typ in het zoekveld ZumoCast. Kies het bovenste zoekresultaat, dat is de iPad-versie. Vul het wachtwoord van uw Apple Store-account in en wacht tot de app geïnstalleerd is. Start de app, blader door de tips in het begin en druk op Sign in. Log nu in met de gegevens die u hebt opgegeven tijdens de registratie in stap 1. Zodra u bent ingelogd kunt u kiezen uit drie tabbladen: Files, Music en Videos. Waar deze voor staan spreekt voor zich. Omdat u bent ingelogd met uw ZumoCast account, hoeft u verder niets te doen. De content van uw 'ZumoCast-pc' wordt automatisch getoond. Goed om te weten is dat dit niet alleen via wifi werkt. Wanneer u ZumoCast op uw iPhone installeert of als u een iPad hebt met 3G, dan kunt u ook onderweg van uw media genieten.

Via een ander apparaat (zoals de iPhone, iPad of andere pc) kunt u nu automatisch content streamen.

3. Media downloaden en mappen wijzigen

Uiteraard kunt u ook streamen naar een andere pc door ZumoCast op die pc te installeren en met uw account in te loggen. Daarnaast bevat ZumoCast nog een handige functie: downloaden. Stel u zit met uw iPad of iPhone op het werk en wilt in de trein naar huis een film kijken die op uw 'ZumoCast-pc' thuis staat, maar u wilt of kunt (iPad zonder 3G) dat niet streamen. Dan kunt u simpelweg klikken op de knop Download in het programma en aangeven welke titels u wilt downloaden. Deze titels worden vervolgens opgelagen op de iPhone of iPad (of andere pc met ZumoCast) waarna u er ook zonder draadloze netwerkverbinding of 3G van kunt genieten. Tot slot, als u een wijziging wilt aanbrengen in de gedeelde mappen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van ZumoCast in het systeemvak en selecteert Preferences. In het venster dat verschijnt kunt u vervolgens mappen toevoegen en verwijderen (dit kan uiteraard alleen vanaf de computer waarop u de media daadwerkelijk hebt gedeeld).

Het is ook mogelijk om de content naar het apparaat te downloaden, zodat u er van kunt genieten op momenten dat u even geen wifi of 3G hebt.

0 Reactie(s) op: Streamen met ZumoCast

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.