Stekkerdoos altijd bij de hand met het Plugbook

Door: Elmar Rekers | 30 mei 2012 09:57

MacWorld

Met het Plugbook verwacht de Nederlandse student Dave Hakkens dat het zoekraken van stekkerdozen definitief tot het verleden behoort. "Het Plugbook heeft de vorm van een boek, en staat zodoende altijd middenin uw huiskamer", aldus Hakkens.

Hoewel het Plugbook een stijlvolle oplossing lijkt te zijn voor zoekgeraakte stekkerdozen, is de komst van het apparaat nog niet zeker. Hakkens heeft zijn project namelijk op crowdfunding-website Kickstarter geplaatst, en de komende maand zal duidelijk worden of de benodigde 45 duizend dollar wordt binnengehaald.

"Het idee kwam eigenlijk puur uit de frustratie die ik had als ik bij mijn ouders aan mijn laptop wilde werken", vertelt Hakkens tegenover Computer!Totaal. "Ik moest altijd ergens een stekkerdoos zoeken en aansluiten." Volgens de student van de Design Academy in Eindhoven zou zijn Plugbook feitelijk alle stekkerdozen in huis kunnen vervangen.

Oprolsysteem

"Als het geld binnen is gaan we hem produceren: mallen maken voor injectiespuiten, de verpakking maken en zorgen dat iedereen een Plugbook thuis krijgt. Het is doorontwikkeld met Designcord. Zij hebben al veel ervaring op het gebied van automatische oprolsystemen", zegt hij over het oprolsysteem dat in het Plugbook gebouwd is.

Als Hakkens de benodigde dollars binnen heeft hoopt hij zijn uitvinding in oktober te gaan leveren. Verwacht wordt dat de winkelprijs rond de dertig euro zal liggen. "Maar nu kunt u ze nog bestellen op kickstarter voor 25 dollar inclusief verzendkosten", aldus de student.

0 Reactie(s) op: Stekkerdoos altijd bij de hand met het Plugbook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.