Spotify heft verplichte koppeling met Facebook op

Door: Elmar Rekers | 07 september 2012 13:47

MacWorld

Nederlandse Spotify-gebruikers kunnen zich vanaf vrijdag weer voor de dienst aanmelden met enkel een Spotify-account. De streaming muziekdienst heft de verplichte koppeling met Facebook in steeds meer landen op.

Hoewel gebruikers van het eerste uur zich altijd al konden aanmelden met enkel een Spotify-account, werden nieuwe gebruikers sinds medio 2011 verplicht om hun inloggegevens te koppelen aan een Facebook-account.

Nadat deze verplichte koppeling eerder al in Duitsland en de Verenigde Staten werd opgeheven, is dit nu ook in Nederland gebeurd. Zo ontdekte nieuwssite Nu.nl. Dit nadat gebruikers hevige kritiek uitte op de werkwijze van Spotify en Facebook, die vorig jaar een intensieve samenwerking zijn aangegaan.

Privacy

Door op Spotify in te loggen met een Facebook-account wordt informatie over beluisterde muziek automatisch gedeeld op het sociale netwerk, tenzij de gebruiker dit handmatig uitschakelt. Door in te loggen met enkel een e-mailadres en wachtwoord zal dit niet langer het geval zijn, en wordt persoonlijke informatie vanuit het Facebook-account ook niet langer doorgespeeld aan Spotify.

0 Reactie(s) op: Spotify heft verplichte koppeling met Facebook op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.