Sony’s vlaggenschip Xperia Z eind februari naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 01 februari 2013 16:47

MacWorld

Sony lanceert de Xperia Z op 25 februari in Nederland. Dat laat de fabrikant vrijdag desgevraagd weten. Het nieuwe topmodel krijgt een adviesprijs van 629 euro opgeplakt.

De Xperia Z werd begin januari tijdens de CES-beurs in Las Vegas onthuld. Aanvankelijk liet Sony weten dat het toestel in maart naar Nederland zou komen, maar de introductie is dus enkele dagen naar voren gehaald. Voorbestellingen op de Xperia Z kunnen vanaf 5 februari worden geplaatst. Klanten die een bestelling plaatsen krijgen overigens een Sony-koptelefoon ter waarde van 249 euro meegeleverd.

5 inch-beeldscherm

De Xperia Z heeft een groot 5 inch-beeldscherm, met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Verder draait de smartphone op een quadcore-processor, is er een 13 megapixel-camera aanwezig en wordt de Xperia Z geleverd met Android 4.1 (Jelly Bean).

Met zijn 7,9 millimeter is de Xperia Z amper dikker dan de iPhone 5 van Apple (7,6 mm). Net als de Xperia V (review) zal de Xperia Z stof- en waterdicht zijn. Daarnaast ondersteunt het apparaat ook de snelle 4G-netwerken en NFC.

0 Reactie(s) op: Sony’s vlaggenschip Xperia Z eind februari naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.