Snel foto's uploaden en delen in Dropbox met Carousel

Door: andre-kies andre-kies | 13 april 2014 10:00

How To

Je kunt met de carousel-applicatie van Dropbox snel foto's uitwisselen tussen verschillende apparaten. Het is ook mogelijk om foto's te delen met anderen en ontbrekende kiekjes aan je albums toe te voegen.

Dropbox is een online opslagdienst waarmee je snel gegevens kunt uitwisselen, ook foto's. De carousel-app voor Android en iOS is gratis in de stores te downloaden. Het enige wat je hoeft te doen, is de applicatie te installeren en openen.

1. Uploaden foto's

Bij het openen van Carousel moet je inloggen op Dropbox om er gebruik van te maken. Zodra je dit doet krijg je een korte intro die uitlegt hoe je foto's deelt, verstuurt en hoe je ontbrekende foto's aan je verzameling toevoegt. Je moet eerst via mail verifiëren dat je de eigenaar bent van het account, voordat je verder kunt. Doe dit en alle foto's van je smartphone of tablet worden direct op Dropbox geplaatst. Ze worden gerangschikt op de datum dat ze gemaakt zijn.

Selecteer alle foto's die je wilt delen.

2. Foto's delen en ontvangen

Je kunt in Carousel per map, dag of foto aangeven welke je wilt delen. Je vinkt de kiekjes aan en klikt rechtsboven op je scherm op Share. Je vult vervolgens een e-mailadres, telefoonnummer of contactpersoon toe of kiest een van de applicaties waar je ze mee wilt delen via de drie puntjes. Je kunt nog tekst toevoegen om te verduidelijken waar het om gaat en een ander zal de foto's ontvangen. Die persoon kan erop reageren, en je ontvangt dan in Dropbox een melding. Als iemand daar foto's aan toevoegt, dan kun je met de optie Keep photo's deze foto's aan je album toevoegen. Je hebt in totaal vijf gigabyte aan opslagruimte voor de kiekjes.

Vul je album aan met foto's van anderen.

0 Reactie(s) op: Snel foto's uploaden en delen in Dropbox met Carousel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.