SkyDrive 2012 Beta

Door: Kees Krick | 14 augustus 2012 14:18

Review

Met de dienst Windows Live SkyDrive kunt u bestanden online zetten, waarna u ze (nagenoeg) overal vandaan kunt benaderen. Normaal gaat dat via de website, maar dankzij het tooltje SkyDrive van Microsoft kunt u nu ook gewoon via de lokale Verkenner van de computer werken.

Zodra u het programma SkyDrive op een pc installeert, kunt u bestanden eenvoudig online in SkyDrive zetten en ook weer ophalen via de speciale map SkyDrive in de favorieten van Windows Verkenner. De echte locatie is trouwens C:\Users\SkyDrive en kan tijdens de installatie worden aangepast. Dit is dus een virtuele locatie die naar uw online opslagruimte in SkyDrive verwijst.

Uploaden maar

Het programma SkyDrive nestelt zich in het systeemvak. Kopieert u in Verkenner bestanden naar SkyDrive, dan merkt u dat ze razendsnel in de map gezet worden. Ze moeten echter nog wel via een upload online komen, wat meer tijd kost. Onder het systeemvakpictogram ziet u tijdens het uploaden daarom een groen balkje bewegen. Daarnaast krijgen submappen die al volledig gesynchroniseerd zijn een groene vink.

Met dit programma kunt u ook vanaf een willekeurige locatie de lokale mappen en bestanden op de pc benaderen. Dat is handig als u vergeten bent een bestand in SkyDrive te plaatsen. Dan kunt u er alsnog bij. De thuiscomputer moet hiervoor uiteraard wel aan staan.

De SkyDrive-tool biedt een handige manier om bestanden met uw online SkyDrive uit te wisselen zonder browser. Overigens komt de functionaliteit van SkyDrive sterk overeen met die van Dropbox en Google Drive, nog twee van die handige diensten met gratis online opslag.

Via een lokale map in Verkenner wisselt u bestanden uit met uw online SkyDrive.

SkyDrive 2012 Beta

Freeware

Taal Nederlands

Download Windows 5,3 MB; Mac 4,8 MB

OS Windows Vista/7/8; Mac OS X 10.7

Systeemeisen 1.6-GHz processor, 1 GB RAM

Oordeel 8/10

Pluspunten

Online bestanden rechtstreeks vanaf pc of Mac

Lokale bestanden ontsluiten

Minpunten

Instellingen voor delen nog via website

Niet voor Windows XP

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: SkyDrive 2012 Beta

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.