Shape Collage 2.5.3

Door: Evi Maquoi | 13 december 2010 16:03

Review

Als u handmatig een collage van pakweg honderd foto’s wilt maken bent u wellicht enkele uurtjes zoet. Met Shape Collage is de klus in enkele minuten geklaard. U kunt niet enkel een standaardvorm gebruiken maar ook een eigen vorm laden of tekenen.

Het programma heeft een tiental standaardvormen aan boord en u kunt tekst gebruiken als blauwdruk. Wilt u liever op de creatieve toer? Gebruik dan een eigen afbeelding of – nog creatiever – teken een eigen collagevorm. Na het kiezen van de vorm, geeft u aan welke foto’s u in uw collage wilt gebruiken. Blader door uw harde schijf en klik alle afbeeldingen aan die u in de collage wilt stoppen.

U kunt de collagevorm helemaal zelf bepalen.

Schaduwen en kaders

Wilt u graag zien hoe uw collage eruit zal zien? Klik dan even op de Voorbeeld­knop. Vervolgens kunt u de collage nog verder naar uw hand zetten. U kunt onder andere de grootte van de foto’s, het aantal foto’s en de tussenruimte instellen. Wilt u graag een kadertje rond alle afbeeldingen? Ook dat kan. Het is via de geavanceerde instellingen zelfs mogelijk om de rotatiegraad en de schaduwen aan te passen. Bent u klaar? Klik dan op de Aanmaken-knop om de collage te creëren. U kunt de collage in jpg- of png-formaat bewaren. Het genereren van de collage gaat pijlsnel maar helaas krijgt u wel een klein watermerkje onderaan. Wilt u géén watermerk en nog een reeks extra opties - zoals opslaan in psd-formaat, dan hebt u de Pro-versie nodig en moet u 25 dollar ophoesten.

De mogelijkheden zijn ontzettend uitgebreid.

Shape Collage 2.5.3

Freeware

Taal Nederlands

Download Windows 687 KB; Mac OS X 824 KB; Linux 454 KB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X; Linux

Oordeel 7/10

Systeemeisen onbekend

Pluspunten

Standaardvormen of eigen ontwerp

Opslaan in verschillende bestandsformaten

Handig en snel

Minpunten

Watermerk

Opslaan in psd-formaat kan enkel in pro-versie

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Shape Collage 2.5.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.