Samsung verwacht recordwinst door Galaxy-toestellen

Door: Elmar Rekers | 05 oktober 2012 10:33

MacWorld

Samsung verwacht in het derde kwartaal een recordwinst te draaien van 7,3 miljard dollar. Vooral de Galaxy-smartphones doen goede zaken voor het Zuid-Koreaanse concern.

Samsung loopt hiermee vooruit op de kwartaalcijfers die later deze maand worden gepresenteerd. Met 7,3 miljard dollar valt de operationele winst twintig procent hoger uit dan in het tweede kwartaal. In vergelijking met het derde kwartaal van een jaar eerder is het ruim een verdubbeling.

Galaxy S III

Samsung laat weten dat vooral de Galaxy S III heeft bijgedragen aan de recordwinst. Verwacht wordt dat deze Android-smartphone nog dit jaar de mijlpaal van 30 miljoen verkochte units zal bereiken. Volgens analisten heeft Samsung in het derde kwartaal een totaal van 57,1 miljoen smartphones verscheept.

Analisten verwachten dat de sterke verkoop van Galaxy-toestellen in het vierde kwartaal zal doorzetten. Echter zal de winst vermoedelijk lager uitvallen door de agressieve marketingcampagne die er tegen de iPhone 5 gevoerd zal moeten worden. Ook moet het bedrijf volgens persbureau Bloomberg rekening houden met eventueel een nadelige afloop van de rechtszaak tegen Apple.

0 Reactie(s) op: Samsung verwacht recordwinst door Galaxy-toestellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.