Samsung legt ‘betaalbare’ Chromebook in Nederlandse winkels

Door: Elmar Rekers | 19 maart 2013 09:00

MacWorld

Samsung heeft dinsdag zijn nieuwe Chromebook in Nederland gelanceerd. De laptop, die op Google’s Chrome OS draait en over een HD-beeldscherm beschikt, is per direct verkrijgbaar voor 299 euro.

De nieuwe Samsung Chromebook weegt slechts 1,13 kilogram en is 2,5 centimeter dik. De fabrikant claimt daarbij een accuduur van 10 uur en een opstarttijd van minder dan 10 seconden. Het 11,6 inch-beeldscherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels. Verder is er 16 GB aan SSD-geheugen beschikbaar en heeft de Chromebook 2 GB aan RAM.

Chrome OS

Samsungs Chromebook draait op het Chrome OS-besturingssysteem, dat automatisch wordt bijgewerkt met updates. Daarnaast zijn er enkele beveiligingsfuncties ingebouwd die het systeem ook voor de zakelijke markt aantrekkelijk moet maken. “De noodzaak om een antiviruspakket aan te schaffen, wordt hierdoor minder groot”, aldus Samsung.

De Samsung Chromebook is vanaf vandaag in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van 299 euro. De laptop is volgens de fabrikant onder meer verkrijgbaar bij alle vestigingen van Media Markt en Saturn.

0 Reactie(s) op: Samsung legt ‘betaalbare’ Chromebook in Nederlandse winkels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.