Samsung lanceert Galaxy Tab3 in Nederland

Door: Elmar Rekers | 16 juli 2013 15:36

MacWorld

Samsung heeft dinsdag de Galaxy Tab3 gelanceerd in Nederland. De nieuwe generatie Samsung-tablets is per direct verkrijgbaar in drie smaken: 7 inch, 8 inch en 10,1 inch.

Tijdens een pers-evenement in Amsterdam, waar Computer!Totaal bij aanwezig was, lichtte Samsung de lancering van de nieuwe tablets toe. Volgens marketing manager Geert Mol biedt Samsung met deze nieuwe generatie voor iedereen een tablet op maat.

“Uit recent onderzoek [GfK, red.] is gebleken dat 44 procent van de internettende Nederlanders boven de 13 jaar al gebruik maakt van een tablet”, vertelt Mol. “Wij denken dat er vooral onder jongeren en ouderen nog veel nieuwe tablet-gebruikers te vinden zijn.”

Volgens Mol is er daarom voor gekozen om de Galaxy Tab3 beschikbaar te stellen in verschillende prijscategorieën en formaten. Zo is de 7 inch-tablet beschikbaar voor 199 euro, de 8 inch-versie voor 299 euro en gaat de 10,1 inch-Tab3 voor 379 euro van de hand. Tegen een meerprijs is er ook een 4G-versie van de tablet beschikbaar.

Kleine verbeteringen

Hoewel er aan de hardwarekant voor betere apparatuur is gekozen, lijkt de sprong voorwaarts ten opzichte van de vorige generatie klein te zijn. Zo draait de 10,1 inch Tab3 op een 1,6 GHz dualcore-processor en is het TFT-scherm wederom voorzien van een 1280 x 800 resolutie. Samsung claimt echter dat de tablet aanzienlijk rapper loopt dan zijn voorgangers.

Qua design houdt Samsung vast aan de ingeslagen weg met de Galaxy S III. De tablets zijn dus volledig opgetrokken uit plastic, hebben afgeronde hoeken en er is een fysieke thuisknop op het apparaat aanwezig. Computer!Totaal is de Galaxy Tab3 momenteel aan het testen. Onze bevindingen lees je binnenkort in de uitgebreide Galaxy Tab3 review.

0 Reactie(s) op: Samsung lanceert Galaxy Tab3 in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.