Samsung Galaxy Tab vaker geretourneerd dan iPad

Door: jalmar-westerhoff | 02 februari 2011 14:09

Nieuws

De Galaxy Tab van Samsung was hét antwoord op de komst van Apple's iPad. Beiden apparaten moesten ongeveer hetzelfde kunnen en vooral de zakelijk markt weer een must-have-gadget bieden. Echter niet iedereen is zo enthousiast.

In de maand december is 13% van het aantal verkochte Galaxy Tabs teruggestuurd naar de winkel. Van de iPad is slechts 2% geretourneerd. De cijfers zijn afkomstig van het IGT Investment Research die dit ondanks bekend maakte.

De Galaxy Tab is iets duurder dan de iPad, maar je krijgt er wel wat voor terug. De Tab kan bijvoorbeeld wél flash aan en heeft een groter werkgeheugen. Daarbij komt ook dat de Tab wellicht iets makkelijker mee te nemen is de de iPad, de afmetingen zijn daar net iets gunstiger voor.

Met alle mogelijkheden van de Tab, moest het apparaat een goede concurrent van de iPad gaan vormen. Echter, er zijn veel klachten binnengekomen over de Galaxy Tab. Wat is er mis gegaan?

De Tab van Samsung heeft Android 2.2 als besturingssysteem, daarnaast heeft het toegang tot de Google Market. Alle apps die te downloaden zijn, zijn echter ontworpen voor smartphones. Deze 'smartphone-apps' hebben een resolutie van 800x400, terwijl de Tab een resolutie van 1024x600 hanteert. Dit zorgt ervoor dat apps niet goed worden weergegeven en het in sommige gevallen zelfs helemaal niet doen. Samsung lijkt dus in de uitvoering van de Tab wat slordig te zijn geweest, een probleem dat voorkomen had kunnen worden.

Inmiddels gaan er al weer vele geruchten de ronde over een opvolger van de Galaxy Tab. Ook Apple is druk bezig met het realiseren van haar iPad 2, de race is begonnen. Zowel de Tab als de Pad kennen een aantal verbeterpunten. De vraag is nu alleen wie haar 2e versie het eerst op de markt brengt. Word het Samsung, of toch Apple?

0 Reactie(s) op: Samsung Galaxy Tab vaker geretourneerd dan iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.