Plukwijzer: Vers uit eigen natuur

Door: Robin Smit | 05 september 2013 07:00

MacWorld

Er gaat niets boven een zelfgekweekte noot of vrucht. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid en ruimte om zelf deze natuurlijke delicatessen te laten groeien. Met de Plukwijzer vind je binnen de kortste keren een plek waar je wel kan plukken, maar niet hoeft te kweken.

Plukwijzer is een app waarin gebruikers 'plukplekken' kunnen toevoegen waar wilde vruchten of noten groeien. De plekken zijn eenvoudig te vinden met behulp van een overzichtelijke kaart. Bij de meeste plekken is ook een tekst toegevoegd waarin precies wordt beschreven waar je moet zijn en hoe je er het makkelijkst kunt komen. Ook worden soms handige tips gegeven over hoe je de geplukte noten en vruchten zou kunnen verwerken.

De database van Plukwijzer is verrassend groot, waardoor er altijd wel een plek in de buurt te vinden is waar je kan plukken. Wat helaas niet wordt aangegeven is het jaargetijde waarin de betreffende boom of plant vruchten geeft. Hiermee zou de kans om een lege struik aan te treffen een stuk kleiner worden.

Kortom

Plukwijzer is een app waarmee je eenvoudig kunt zien waar je in het wild noten of vruchten kan plukken. De app is compleet en duidelijk. Een handige toevoeging zou een toevoeging van de pluk-seizoenen voor de verschillende noten en vruchten zijn.

Beoordeling 7/10

Prijs: gratis

Beschikbaar voor: iPhone, iPad & iPod Touch

0 Reactie(s) op: Plukwijzer: Vers uit eigen natuur

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.