Overal in huis genieten van Spotify

Door: Robbin Ooijevaar | 13 oktober 2010 10:43

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Spotify staat synoniem voor 'nooit meer muziek downloaden'. Voor een vast bedrag per maand beschikt u over 'alle' muziek. Bij de gratis versie krijgt u elke maand 20 uur luisterplezier. Helaas draait Spotify op een computer en werkt het programma niet op een netwerk-mediaspeler in uw huiskamer. De hoogste tijd voor goede alternatieve oplossingen! We behandelen slimme methoden om Spotify en andere geluidsbronnen af te spelen op uw stereo-installatie en netwerk-mediaspeler.

Spotify haalt het verspreiden van muziek uit de illegaliteit. Tegen een kleine vergoeding krijgt u onbeperkt toegang tot een database van 8 miljoen nummers. De muziek wordt direct streaming afgespeeld via internet in de Spotify-client. Met een Premium-abonnement van tien euro per maand is downloaden ook mogelijk zodat u zonder internetverbinding naar uw afspeellijsten kunt luisteren. Er is altijd een Spotify-client nodig om de muziekbestanden af te spelen. Deze is er voor Windows, Mac en alle bekende mobiele smartphone-platformen, maar niet voor netwerk-mediaspelers. Deze mediaspelers zijn uitermate geschikt voor het afspelen van films en muziek op uw tv en stereo-installatie. Door het ontbreken van een Spotify-client voor uw netwerk-mediaspeler bent u in de praktijk aangewezen op (meestal illegaal verspreide) mp3's om uw favoriete muziek uit een goede speakerset te horen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om uw Spotify-muziek toch (draadloos) van uw computer naar de stereo-installatie en netwerk-mediaspelers te krijgen. Veel netwerk-mediaspelers ondersteunen internetradio, en dat is precies wat u nodig hebt.

Eenvoudig of gratis

We hebben onderzoek gedaan naar programma's om het geluid van de geluidskaart in uw computer naar een netwerk-mediaspeler te krijgen. De algemene conclusie is dat u voor eenvoud en gebruiksgemak moet betalen. Dit is gelukkig niet meer dan een paar tientjes, ongeacht de oplossing die u kiest. Het kan ook gratis met VLC, maar deze truc werkt in de meeste gevallen uitsluitend onder Windows XP en u moet aardig wat instellen om het aan de praat te krijgen. Er zijn ook kant-en-klare scenario's waarbij u via een hardwarematige oplossing de netwerk-mediaspeler compleet overslaat en u de muziek direct afspeelt van uw computer op de stereo-installatie. Een (draadloos) thuisnetwerk is hiervoor niet eens nodig en de installatie is kinderlijk eenvoudig: inpluggen en klaar.

Als uw netwerk-mediaspeler streaming geluid (of internetradio) ondersteunt, kunt u een audiostream vanaf uw computer uitzenden.

Spotify in een notendop

De muziekdienst Spotify maakt het zoeken naar muziek en het downloaden ervan overbodig. Spotify biedt een reusachtige muziekcollectie waarin u direct vindt wat u wilt horen. Muziek wordt streaming afgespeeld via internet: aanklikken en direct luisteren. U vindt en luistert muziek sneller dan dat u de mp3's op uw eigen computer kunt opzoeken. Spotify heeft drie soorten abonnementen: Open, Unlimited en Premium. Spotify Open is volledig gratis en laat u vijf uur per week naar alle muziek luisteren die u maar wilt horen. Het enige dat u nodig hebt is de Spotify afspeelsoftware (de client) en een gratis registratie. Spotify Unlimited kost vijf euro per maand en heeft geen tijdslimiet. Voor de Premium-versie betaalt u tien euro per maand. Hiervoor krijgt u een hogere geluidskwaliteit en de mogelijkheid om Spotify te installeren op uw iPod Touch, iPhone en mobiele telefoon. Het is met Spotify Premium ook mogelijk om muziek offline te gebruiken. Zo kunt u ook zonder internetverbinding van uw afspeellijsten genieten. Muziek synchroniseren is niet nodig, zodra u een liedje of album toevoegt aan een afspeellijst verschijnt deze op al uw computers en mobiele spelers waar u de Spotify-client hebt geïnstalleerd.

 

Spotify Open is gratis en biedt 20 uur muziek per maand.

1 Reactie(s) op: Overal in huis genieten van Spotify

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 september 2013 17:27 Anoniem
  http://www.streamwhatyouhear.com/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.