Nokia brengt Lumia 920 in januari naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 28 november 2012 10:51

Nieuws

De nieuwe Lumia-smartphones van Nokia met Windows Phone 8, zullen pas in januari 2013 richting Nederland komen. Dat maakt de Finse smartphonemaker bekend tijdens een eigen pers-presentatie.

De Lumia 920 en Lumia 820 werden begin deze maand gelanceerd in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Groot-Brittannië. Nederland moet dus nog een paar weken geduld hebben.

Nokia zal de nieuwe Windows Phone 8-toestellen begin januari beschikbaar stellen voor de Nederlandse verkoop. Het bedrijf verwacht dat de Lumia’s echter pas vanaf half januari breed verkrijgbaar zullen zijn.

PureView

De Lumia 920 is het nieuwe paradepaardje van Nokia, welke het moet gaan opnemen tegen onder meer de iPhone 5 van Apple en Samsungs Galaxy S III. Het toestel heeft een 4,5 inch-beeldscherm (1280 x 769 pixels) en een 8 megapixel-camera die voorzien is van de PureView-technologie.

De Lumia 920 zal tot eind februari geleverd worden met een gratis oplaadstation, waarmee de smartphone draadloos kan worden opgeladen. De Lumia 920 krijgt een adviesverkoopprijs van 599 euro, de 820 gaat voor 499 euro van de hand.

Door de late lancering van de Lumia’s is HTC voorlopig de enige fabrikant met een Windows Phone 8-toestel op de Nederlandse markt. Dit in de vorm van de HTC 8X. Ook Samsung heeft een dergelijk toestel aangekondigd, maar voor deze Ativ S is nog altijd geen releasedatum gegeven.

0 Reactie(s) op: Nokia brengt Lumia 920 in januari naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.