Nederland koploper in Europa met smartphone- en tabletgebruik

Door: Elmar Rekers | 21 september 2012 12:25

MacWorld

Nederland loopt voorop in Europa wat betreft de adoptie van smartphones en tablets. Dat blijkt uit onderzoeksresultaten die TNS Nipo deze week presenteerde tijdens het Mobile First-evenement in Amsterdam.

De resultaten van het Mobile360-onderzoek wijzen aan dat, relatief gezien, veel Nederlanders over een smartphone of tablet beschikken. Volgens TNS Nipo heeft 44 procent een slim mobieltje, tegenover een Europees gemiddelde van 30 procent. 16 procent van de Nederlanders heeft ook een tablet, waar de tabletadoptie in Europa blijft steken op gemiddeld 7 procent.

Tijdsbesteding

Volgens de onderzoekers is de studie, die plaatsvond onder duizend Nederlanders, vooral interessant omdat er ook gekeken is naar het feitelijke gebruik van de mobiele apparaten. Zo blijkt dat gebruikers 95 procent van hun tijd op de gadgets besteden aan apps, terwijl slechts 5 procent naar mobiele websites gaat.

Als er wordt ingezoomd op het app-gebruik, dan blijkt dat 80 procent van de tijd naar amper vijftig populaire applicaties gaat. Vooral games en apps om foto's te maken eisen veel tijd op van de Nederlandse smartphone- en tabletgebruiker. Opvallend is dat het streamen van video's en het kijken naar live-tv relatief weinig wordt gebruikt.

0 Reactie(s) op: Nederland koploper in Europa met smartphone- en tabletgebruik

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.