Nederland heeft snelste internet van Europa

© PXimport

Nederland heeft snelste internet van Europa

Geplaatst: 10 augustus 2012 - 05:02

Aangepast: 13 december 2022 - 20:28

Redactie ID.nl

Ons land kent in het eerste kwartaal van 2012 met 8.8 Mbps de hoogste verbindingssnelheid van Europa. Wereldwijd zijn er slechts drie landen met een snellere gemiddelde verbinding.

Zuid-Korea is het snelst

Het rapport is gebaseerd op data van het Akamai Intelligent Platform dat tot dertig procent van al het wereldwijde internetverkeer verwerkt. Daaruit blijkt dat wereldwijd de gemiddelde verbindingssnelheid inmiddels op 2,6 Mbps ligt, ten opzichte van 2,3 Mbps in dezelfde periode vorig jaar. Wereldwijd gezien is Zuid-Korea op dit moment het land met het snelste internet. Het gemiddelde in dat land ligt op 15,7 Mbps.

Akamai heeft naast de gemiddelde verbindingssnelheid ook de gemiddelde pieksnelheid en de breedbandpenetratie gemeten. Internationaal gezien doen we ook op deze vlakken goed mee. Met een gemiddelde pieksnelheid van 29,4 Mbps staan we wereldwijd op een zesde positie, waarbij Europees gezien het gemiddelde alleen in Roemenië (38,8 Mbps) en Letland (33.5) hoger ligt.

Meeste breedband in Nederland

Qua breedbandpenetratie is Nederland daarentegen wel weer koploper. Akamai berekende dat met 83 procent de adoptie van breedbandverbindingen in ons land het hoogste is in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Wereldwijd moeten we opnieuw Zuid-Korea (86 procent) voor ons dulden.

Uit het rapport blijk overigens ook dat de meeste online aanvallen vanuit China komen. Maar liefst zestien procent van het 'attack verkeer' komt uit dat land. In Europa is Duitsland op dat vlak de negatieve koploper, met 1.8 procent van het totale wereldwijde verkeer. Vanuit Nederland komt met 0.6 procent relatief weinig aanvalsverkeer voor.

Wereldwijd gezien staat Nederland er op het gebied van verbindingssnelheid met gemiddeld 8,8 Mbps bijzonder goed voor:

Nederland heeft snelste internet van Europa-15082296

© CIDimport

Klik voor groot

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten