Microsoft brengt Surface-tablet in februari naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 22 januari 2013 18:35

MacWorld

Microsoft brengt de Surface-tablet met Windows RT op 14 februari uit in Nederland. Dat laat de softwaregigant tegenover Computer!Totaal weten. De tablet zal verkrijgbaar zijn vanaf 486 euro.

Lang was er onduidelijkheid over een Nederlandse lancering van de Surface-tablet, maar Microsoft maakt dinsdag dan eindelijk bekend dat de tablet naar dertien nieuwe markten zal komen. Naast Nederland kunnen de komende weken onder meer België, Denemarken, Finland, Italië, Luxemburg en Spanje met de Windows-tablet aan de slag.

Prijs Surface

De Surface draait op Windows RT, een aangepaste versie van Windows 8 die bedoeld is voor tablets. Het apparaat heeft een 1,4 GHz quadcore-processor aan boord, een microSD-kaartlezer en aansluitingen voor hdmi en usb 2.0.

Het beeldscherm van de Surface is 10,6 inch groot en heeft een 720p-resolutie. Qua opslagcapaciteit kan er gekozen worden voor 32 of 64 gigabyte. De goedkoopste versie van de Surface-tablet zal voor 486 euro over de toonbank gaan. Voor de 64 GB-tablet moet 586 euro worden neergeteld.

Surface Touch Covers

Naast de tablet zal Microsoft vermoedelijk ook de zogenoemde Surface Touch Covers naar Nederland brengen. Deze bescherming voor het tablet-beeldscherm lijkt veel op de Smart Cover van de iPad, met als grootste verschil dat Microsoft er een toetsenbord in verwerkt heeft.

0 Reactie(s) op: Microsoft brengt Surface-tablet in februari naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.