MediaRover 10.0.0.214

Door: Martin Gijzemijter | 20 december 2010 12:13

Review

Als u regelmatig muziek luistert, dan bouwt u al snel een aanzienlijke muziek­database op. Het is natuurlijk prettig als andere personen in uw huishouden ook van deze verzameling kunnen genieten, maar het is onpraktisch en inefficiënt om de verzameling op iedere pc in huis te plaatsen. MediaRover wil dit probleem oplossen.

Het programma wil u een eenvoudige manier bieden om alle audio vanaf één pc probleemloos te distribueren naar andere computers en media-apparaten in het netwerk. Het enige dat u daar volgens de makers voor moet doen is een account aanmaken en de software installeren op de Mac of Windows-pc waarop de muziek staat, en op de Macs of pc’s waarmee u de muziek wilt delen. In werkelijkheid heeft het iets meer voeten in de aarde. Tijdens de configuratie kregen wij een foutmelding, om de simpele reden dat het gebruikersaccount van de pc met de te delen muziek een wachtwoord had (wat niet ongebruikelijk is). Hierdoor moesten we het een en ander handmatig instellen. Niet erg gebruiksvriendelijk!

Automatische configuratie werkt niet wanneer uw gebruikersaccount een wachtwoord heeft.

Complex en moeizaam

Het verbinden van de andere pc ging al even moeizaam. De ‘server’ (in dit geval een Mac waarop de muziek staat), werd niet gevonden, een direct IP-adres invullen werkte niet, en pas toen we de volledige naam ‘MACBOOK + IP-adres’ ingaven, in combinatie met de naam van de gedeelde map, ging het balletje rollen. Nu moet gezegd worden dat het dus ging om een combinatie tussen een pc en een Mac, maar dat moet probleemloos werken volgens de makers. Veel kritiek dus. Maar wanneer het zaakje eenmaal draait, werkt MediaRover fantastisch. Muziek in iTunes en iTunes-afspeellijsten worden probleemloos gedeeld, ook van ‘client’-computers naar de broncomputer. Aan de hand van de instellingen kunt u eenvoudig bepalen hoe de synchronisatie plaatsvindt (wat overschrijft wat?). Nadeel is wel dat de broncomputer aan moet blijven staan.

Als het programma eenmaal draait, worden muziek en afspeellijsten netjes gedeeld.

Conclusie

Op zich een mooi programma dus, maar het werkend krijgen kan zoveel voeten in de aarde hebben, dat van eenvoudig delen geen sprake meer is en een oplossing als ZumoCast waarschijnlijk beter werkt.

MediaRover 10.0.0.214

Freeware

Taal Engels

Download Windows 11,3 MB; Mac 21,2 MB

OSWindows XP/Vista/7; Mac OS X

Oordeel 6/10

Systeemeisen1 GB RAM, 60 MB harde-schijfruimte

 

Pluspunten

Al uw muziek op één locatie

iTunes-afspeellijsten delen met anderen in het netwerk

Minpunten

Automatische configuratie werkt niet voor gebruikers-accounts met wachtwoord

De ‘server’ wordt soms niet automatisch gevonden en dan wordt het ingewikkeld

Veiligheid

Let op: 2 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar twee zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: MediaRover 10.0.0.214

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.