McAfee SiteAdvisor 3.3.0.173

Door: Joris Peterse | 16 december 2010 12:13

Review

Malware en spyware besmetten uw computer meestal heel subtiel. Een bezoek aan een verkeerde website kan er al toe leiden dat er achter uw rug om narigheid geïnstalleerd wordt. Ook ‘phishing’ is een veelvoorkomend probleem op internet. Mcafee SiteAdvisor is een tooltje dat laat weten of een website wel of niet betrouwbaar is.

Het programmaatje nestelt zich in uw browser. Helaas worden enkel Firefox, Chrome en Internet Explorer ondersteund. Na installatie en een herstart verschijnt er een kleine werkbalk in uw browser; bij Firefox verschijnt deze onderaan, bij Internet Explorer bovenaan. Hierin geeft SiteAdvisor met drie indicaties aan of de site die u bezoekt betrouwbaar is. Groen staat voor veilig, oranje voor een laag risico en rood is onveilig. Bij een vraagteken is de site nog niet onder de loep genomen. Kortom, het spreekt allemaal voor zich. SiteAdvisor kijkt ook naar webmail en downloads. De werkbalk bevat ook een zoekbalk, die eigenlijk reclame voor Yahoo is, aangezien de ondersteunde browsers al een zoekbalk hebben en er geen andere zoekmachine gekozen kan worden. Er komt trouwens op meer plekken in het programma reclame voor Yahoo voor. Handig is wel dat SiteAdvisor ook de zoekresultaten van de meeste zoekmachines (waaronder de grootste jongens Google, Yahoo en Bing) beoordeelt. Zo ziet u bij het zoeken al welke sites u veilig kunt bezoeken.

SiteAdvisor biedt een beetje extra beveiliging op internet, maar is zeker geen vervanging voor een virusscanner. De beste beveiliging hebt u nog altijd met een up-to-date virus- en malwarescanner. Maar vooral voor de wat minder ervaren internetter geeft het wat extra houvast.

Bij de zoekresultaten wordt overzichtelijk weergegeven of een site betrouwbaar is.

Een ballonnetje verschijnt wanneer u een als onveilig geclassificeerde website bezoekt.

McAfee SiteAdvisor 3.3.0.173

Freeware

Taal Nederlands

Download 6,4 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X (enkel met Firefox)

Systeemeisen Vanaf Internet Explorer 6, Firefox 3 of Chrome 5

Oordeel 6/10

 

Pluspunten

Overzichtelijke weergave zoekresultaten

Bekijkt tevens mail en downloads

Minpunten

Veel reclame voor Yahoo

Niet alle browsers worden ondersteund

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: McAfee SiteAdvisor 3.3.0.173

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.