LG brengt ‘betaalbare’ 4G-smartphone in juni naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 21 februari 2013 11:09

MacWorld

LG heeft donderdag bekend gemaakt dat de Optimus F5 in juni beschikbaar zal komen in Nederland. Hiermee claimt de fabrikant een 4G-mobieltje voor iedereen betaalbaar te maken. Het toestel krijgt een adviesprijs van 349 euro.

De Optimus F5 is een zogenoemde midrange-smartphone, welke beschikt over een dualcore-processor, 1 GB aan RAM en een 2150mAh-batterij. Het scherm is 4,3 inch groot en de camera heeft een 5 megapixel-sensor. Verder is er nog een microSD-kaartslot aanwezig om de opslagcapaciteit van 8 GB uit te breiden.

De smartphone, die draait op Android Jelly Bean, zal volgende week officieel gepresenteerd worden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Ook zal daar de Optimus F7 worden geïntroduceerd. Het is nog onduidelijk of ook dat 4G-toestel onderweg is naar Nederland.

Opmars 4G

“4G is aan zijn opmars bezig en we verwachten dat veel Nederlanders het komende jaar hier op overstappen,” vertelt Bas Dekker, directeur Mobile bij LG Electronics Benelux. “Wij willen 4G voor iedereen toegankelijk maken. Daarom bieden we, naast ons 4G paradepaardje Optimus G, met de Optimus F5 een alternatief aan consumenten die een goed uitgeruste smartphone willen hebben, zonder hier veel geld aan te besteden.”

4G is de opvolger van 3G en zal gedurende 2013 en 2014 worden uitgerold in Nederland. KPN biedt het snellere netwerk sinds begin februari beperkt aan in de Randstad, en het bedrijf verwacht dat de dekking in de komende maanden snel zal worden uitgebreid. Lees voor meer informatie ons uitgebreide achtergrondartikel over 4G-internet.

0 Reactie(s) op: LG brengt ‘betaalbare’ 4G-smartphone in juni naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.