KORT: Run op Outlook-adressen

Door: Redactie Computer!Totaal | 02 augustus 2012 15:30

MacWorld

In het kort: De run op Outlook-adressen is in volle gang en zelfs no-reply@outlook.com is bemachtigd. Verder vecht de Steve Jobs-biograaf een dagvaarding aan en heeft Nokia last van een 3G-patent.

Run op Outlook-adressen

De nieuwe e-maildienst Outlook.com heeft een hausse ondervonden aan mensen die een nieuw e-mailadres aanvragen en nu al zijn adressen als no-reply@outlook.com, endonotreply@outlook.com geclaimd. Dit is gênant voor Microsoft, omdat spammers zo een officieel ogend account in handen kunnen krijgen. Oude Hotmail-adressen zijn niet automatisch Outlook-adressen geworden, dus de race om een eigen naam te claimen is losgebarsten. Het Britse PC Pro presteerde het zelfs om steveballmer@outlook.com in te pikken.

Steve Jobs-biograaf vecht tegen dagvaarding om notities

De auteur van de Steve Jobs-biografie vecht een dagvaarding aan die eist dat hij zijn aantekeningen van de gesprekken met Jobs vrijgeeft. Jobs maakte in de biografie opmerkingen over de deal die hij maakte met uitgeverijen over e-books en nu willen de eisers weten wat de Apple-topman nog meer heeft verteld. Apple gaf voor de release van de iPad uitgevers de vrijheid om zelf de prijzen te bepalen in ruil voor 30 procent per verkocht e-book voor Apple. De populariteit van Apple's producten gaf uitgevers volgens de klagende partijen de kans de prijs van digitale boeken weer op te drijven en de winstmarge in hun eigen zak te steken.

De klagers willen alle aantekeningen van schrijver Walter Isaacson in handen krijgen om te zien of Jobs dingen heeft gezegd die de schuld van Apple bewijzen. De advocaat van Isaacson vindt dat een journalist alleen uit noodzaak aantekeningen mag delen en nooit meteen aan het begin van een rechtszaak. Daarnaast zijn de aantekeningen volgens de advocaat testimonium de auditu, oftewel geen direct ooggetuigenverslag en dat is in de VS niet toegestaan in de rechtszaal.

ITC moet 3G-patent opnieuw bekijken

Interdigital maakt een nieuwe kans in zijn zaak tegen Nokia omdat de rechter heeft bepaald dat de ITC de patenten opnieuw moet bekijken. Eerder oordeelde de Amerikaanse handelsorganisatie dat Interdigital niet had bewezen dat zijn patenten worden geschonden. Het bedrijf bezit octrooien op CDMA-technieken en wil dat smartphoneproducenten daarvoor licentiekosten betalen.

Samsung verzette zich aanvankelijk tegen de licentie, maar schikte in 2008 nadat een verkoopverbod van de ITC dreigde. Vorig jaar zette Interdigital zijn patentenportfolio in de etalage en diverse producenten sprongen er meteen bovenop om ze te bemachtigen. Intel bleek de grote overwinnaar en bemachtigde 1700 waardevolle 3G-patenten. Er was alleen weinig interesse voor het bedrijf als geheel en InterDigital kondigde daarom aan een toekomst te willen bouwen op LTE-licenties.

0 Reactie(s) op: KORT: Run op Outlook-adressen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.