KORT: Prijzen iPhone 5 bij T-Mobile bekend

Door: Redactie Computer!Totaal | 21 september 2012 11:37

Nieuws

In het kort: T-Mobile maakt de prijzen van de abonnementen met de iPhone 5 bekend en het instapmodel met 16 GB gaat 200 euro kosten. Verder worden de HTML 5-specs vastgelegd en DDoS't China Japan.

T-Mobile: iPhone 5 kost 199,95 euro met abo

T-Mobile gaat de iPhone 5 leveren voor 199,95 euro als daarbij een iSmart 200 abonnement van 49,50 euro per maand wordt genomen. Over de eerste zes maanden krijgt de klant dat abonnement voor 24,75 euro. Daarvoor krijgt de consument 1,5 GB aan data per maand, onbeperkt sms en 200 belminuten. Na overschrijding van de datalimiet gaat de internetsnelheid terug naar 64 kbps en kan voor 5 euro een nieuwe bundel worden bijgekocht. De prijs van 199,95 is voor de iPhone met 16GB, voor 32 GB wordt 100 euro extra gevraagd en de iPhone 5 64GB is 399,95 euro in combinatie met het eerder genoemde abonnement.

China opent cyberaanval op Japan

Chinese activisten hebben de aanval geopend op Japan naar aanleiding van de hoog opgelaaide twist om een aantal onbewoonde eilandjes. Negentien Japanse overheidssites liggen onder vuur van een massale aanval vanuit het vasteland, meldt The Register. Elf van de negentien liggen onder DDoS-vuur, de andere sites zoals die van het Hooggerechtshof en de Tokyo Institute of Technology zijn gedefaced met foto's van de Chinese vlag. Bij de laatste schijnen ook de namen en telefoonnummers van 1000 medewerkers gelekt te zijn. Banken en andere instellingen en bedrijven lagen ook onder vuur, maar die lijken de aanval met succes te hebben afgeslagen.

Branchevereniging ICT~Office verandert naam

Brancheorganisatie ICT~Office verandert zijn naam naar Nederland ICT. Dat schrijft Automatiseringsgids. De nieuwe naam is gekozen uit een aantal prijsvraaginzendingen door leden van de organisatie. De gelijknamige website is al bereikbaar, maar redirect nog naar de oude domeinnaam. De nieuwe naam kan nog wel voor enige verwarring zorgen omdat er al een bedrijf bestaat met de naam ICT Nederland, en de combinatie van beide begrippen veelvuldig voorkomt in andere bedrijfsnamen.

Specificaties HTML 5 volgend jaar vastgelegd

Het World Wide Web Consortium (W3C) wil de specificaties in HTML 5 in 2014 vaststellen als Recommendation, de term om de specificaties officieel vast te stellen. De update van die specificaties worden vastgelegd in HTML 5.1 en dat moet vast komen te liggen aan het einde van 2016. Dat meldt Ars Technica. De HTML-werkrgoep van W3C komt met een Candidate Recommendation voor het einde van het jaar waar iedere belanghebbende nog op kan schieten. Maar alle onstabiele factoren zijn er al uitgezuiverd en de aanbeveling zal bestaan uit specificaties die al bewezen hebben goed te functioneren in browsers. De nog onstabiele factoren worden wel meegenomen in de verder te ontwikkelen standaard HTML 5.1.

0 Reactie(s) op: KORT: Prijzen iPhone 5 bij T-Mobile bekend

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.