KeyRemap4MacBook 6.8.0

Door: frank-de-graaf | 11 augustus 2010 09:38

Review

Een van de lastigste zaken om onder de knie te krijgen, is het verschil in toetscombinaties die op een Mac en op een Windows-pc worden gebruikt. De Windows-toets heeft een Mac-equivalent, maar die heeft een heel andere functie. Ook verder gebruikt u vaak andere toets- en vingercombinaties. Voor knippen en plakken gebruiken de meeste Windows-gebruikers bijvoorbeeld de pink en de wijsvinger, om gemakkelijk de toetscombinaties Ctrl+C of Ctrl+V te kunnen maken. Op een Mac ligt het veel meer voor de hand om daar de duim en de wijsvinger voor te gebruiken, omdat de command-toets hier naast de spatiebalk zit.

Om dit verschil uit de weg te ruimen, kunt u gebruikmaken van KeyRemap4MacBook, een programma dat de toetsen op uw Mac kan ‘remappen’, dus van een andere functie kan voorzien. Na de installatie van het programma en een zeldzame, verplichte herstart van uw Mac, klikt u op het vierkantje dat aan de rechterkant in de statusbalk is verschenen. KeyRemap4MacBook zal nu openen en het biedt u de mogelijkheid om toetsen te wijzigen. Dat maakt het overstappen of wisselen tussen de twee besturingssystemen een stuk gemakkelijker. Pas op bij het de-installeren van KeyRemap4MacBook, want dat wil nog wel eens leiden tot een ‘kernel panic’, de Mac-variant van een blauw scherm.

KeyRemap4MacBook maakt het verschil tussen OS X en Windows kleiner, door toetsen een andere functie te geven.

KeyRemap4MacBook 6.8.0

Freeware

Taal Engels

Download 1,3 MB

OS Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: KeyRemap4MacBook 6.8.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.