JPEGsnoop 1.5.2

Door: Robbin Ooijevaar | 08 april 2011 14:12

Review

De meeste foto’s die u onder ogen krijgt, zijn een bewerking hebben ondergaan. Hoe puur en echt een afbeelding ook lijkt, er wordt vrijwel altijd aan de realiteit gesleuteld. Met JPEGSnoop kunt u - naast een vrachtlading aan andere informatie - achterhalen of een plaat is bewerkt.

Digitale foto’s herbergen een schat aan meta-informatie in de zogenaamde EXIF-gegevens, waarin onder andere staat met welk type camera de foto is geschoten, welke instellingen daarbij zijn gebruikt en welke compressietechniek is toegepast. JPEGsnoop leest de EXIF-gegevens uit en interpreteert de informatie. In een uitgebreid overzicht vindt u naast gegevens over de camera ook het bewerkingsprogramma terug, en de instellingen die zijn gebruikt om het bestand op te slaan. Daarnaast classificeert de software, zoals gezegd, of het bestand een origineel betreft of dat het om een bewerkte foto gaat. Class 1 of Class 2 geeft aan dat de afbeelding is bewerkt. Als een afbeelding het Class 3-stempel krijgt, is de afbeelding waarschijnlijk niet bewerkt. Bij gevallen waarin JPEGsnoop er niet uitkomt of een afbeelding is bewerkt of niet, wordt Class 4 als stempel gebruikt.

JPEGsnoop geeft allerhande ‘verborgen’ informatie over foto’s en avi-filmpjes weer.

JPEGsnoop 1.5.2

Freeware

Taal Engels

Download 544 KB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: JPEGsnoop 1.5.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.