JDiskReport 1.4.0

Door: Robbert Brus | 24 augustus 2012 17:11

Review

JDiskReport is een gratis op Java gebaseerd, Engelstalig programma dat alle mappen op een harde schijf kan scannen. Vervolgens laat de tool in verschillende diagrammen zien hoeveel data wordt gebruikt.

Het programma is eenvoudig te gebruiken. Bij het starten kan gekozen worden een File tree (boomstructuur) te openen om zo een map of de gehele harde schijf te selecteren. Na het selecteren van een locatie en het scannen start het programma op. Links is een bestandenboom te zien, rechts wordt standaard een cirkeldiagram weergegeven. Deze kan ook worden aangepast naar een ringdiagram, staafdiagram of een gedetailleerde tabel van grootste bestanden in de geselecteerde locatie. In het diagram zelf kan ook worden doorgeklikt om mappen te openen. Zo kan snel worden gezien waar grote bestanden zich bevinden. Naast een overzicht van de omvang is het ook mogelijk een verdeling van de grootte, een top vijftig, de laatst bewerkte bestanden en de verschillende bestandtype en hun datagebruik te zien.

Snel en overzichtelijk het datagebruik in verschillende diagrammen.

Installatieprobleem

Na de installatie liepen we in Windows 7 wel tegen een probleem op. De snelkoppeling in menu Start werkte niet. Windows kwam na enkele seconden zelf met de suggestie om de snelkoppeling te corrigeren naar de juiste locatie van het javaw.exe-bestand. Door te klikken op Repareren, was het probleem snel verholpen en werkte het programma verder naar behoren. Overigens verliep de installatie onder Windows XP geheel zonder problemen.

Conclusie

JDiskReport is een prima programma dat snel een overzicht laat zien van de gebruikte schijfruimte. Doorklikken kan via het cirkeldiagram waardoor snel gezien kan worden waar het meeste datagebruik vandaan komt. De interface is duidelijk en eenvoudig. Wel is het jammer dat de installatie onder Windows 7 niet goed gaat.

JDiskReport 1.4.0

Freeware

Taal Engels

Download 612 KB

OS Windows Xp/Vista/7; Mac OS X; Linux

Systeemeisen Java 5 of later

Maker JGoodies

Oordeel 7/10

Pluspunten

Snel met scannen

Kan doorklikken in de diagrammen

Minpunten

Installatie werkt niet in Windows 7

Kan geen bestanden verwijderen vanuit het programma zelf

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: JDiskReport 1.4.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.